AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KPSS A grubu kac yilda bir yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

KPSS A grubu kaç yılda bir yapilir?​

iki yılda bir yapılır.
Kpss sınavı her yıl yapılacak mı?
KPSS’nin ön lisans mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıldan bir yapılıyor. KPSS Ortaöğretim ve Ön lisans oturumu, 2021 yılında yapılmayacak. Sınavlar ÖSYM tarafından 2022 yılında organize edilecek.

2022 KPSS A Grubu ne zaman?​

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2022’de yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans başvuruları yarın başlıyor. 24 Mayıs’ta başlayan başvurular 6 Haziran’da sona erecek. KPSS Önlisans başvuruları ise 3 Ağustos’ta başlayıp 15 Ağustos’ta bitecek. Sınav ise 2 Ekim’de gerçekleşecek.
2022 KPSS Alan sınavı var mı?
2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 14 Ağustos’ta gerçekleşecek. KPSS Önlisans başvuruları ise 3 Ağustos’ta başlayıp 15 Ağustos’ta bitecek. Sınav ise 2 Ekim’de gerçekleşecek. KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 1 Eylülde başlayıp 13 Eylül’de bitecek.

KPSS 2022 başvuru ne zaman lisans?​

2022- KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT başvuruları, 24 Mayıs – 06 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacaktır. DHBT başvuruları ise 07 – 17 Ekim 2022 tarihleri arasında olacaktır.
KPSS 2022 ne zaman?
2022 KPSS NE ZAMAN? KPSS lisans oturumları genel yetenek-genel kültür testi ile başlayacak ve 31 Temmuz’da düzenlenecek. Alan bilgisi sınavı ise 6 Ağustos ve 7 Ağustos’ta yapılacak. ÖABT ise 14 Ağustos tarihinde düzenlenirken; DHBT ise 27 Kasım tarihinde düzenlenecek.

KPSS-B grubu hangi sınav?​

B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.
KPSS-B başvuru tarihi ne zaman?
KPSS Lisans başvuruları 24 Mayıs’ta başlayıp 6 Haziran’da son bulacak. 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 14 Ağustos’ta gerçekleşecek. KPSS Önlisans başvuruları ise 3 Ağustos’ta başlayıp 15 Ağustos’ta bitecek. Sınav ise 2 Ekim’de gerçekleşecek.

Geri