AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KPSS 2022 kac soru?

Editör

Yeni Üye

KPSS 2022 kaç soru?​

KPSS’nin Lisans oturumunda adaylara, Genel Kültür ve Genel Yetenek adı altında birden fazla alanla ilgili sorular sorulur. 60 Genel Yetenek ve 60 Genel Kültür sorusu olmak üzere toplam 120 sorudur. Aynı zamanda, KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim testleri de bu şekildedir. Sınav süresi 130 dakikadır.

KPSS 2022 hangi dersler var?​

KPSS 2022 hangi dersler var?
Sınavda Uygulanacak Testler | Soru Sayısı | Sınav Süresi
Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60) | 120 | 130 dakika
Eğitim Bilimleri | 80 | 100 dakika
İşletme | 40 | 50 dakika
Muhasebe | 40 | 50 dakika

KPSS lisans GK GY kaç soru var?​

KPSS lisans GK GY kaç soru var?
GY-GK Soru Dağılımı Genel Kültür testinde toplamda 60 tane soru vardır. Soru dağılım şu şekildedir: Tarih 27. Coğrafya 18.

KPSS sınavında hangi dersten kaç soru var?​

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere iki bölümden oluşur. Genel yetenek testi içerisinde 30 Türkçe, 30 matematik olmak üzere 60 soru; genel yetenek testi içerisinde 25 tarih, 18 coğrafya, 9 vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler olmak üzere toplam 60 sorulmaktadır.

2022 KPSS ne zaman olacak?​

2022 KPSS ne zaman olacak?
KPSS Lisans başvuruları 24 Mayıs’ta başlayıp 6 Haziran’da son bulacak. 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 14 Ağustos’ta gerçekleşecek. KPSS Önlisans başvuruları ise 3 Ağustos’ta başlayıp 15 Ağustos’ta bitecek. Sınav ise 2 Ekim’de gerçekleşecek.

KPSS ne çıkar?​

KPSS ne çıkar?
Yine KPSS konu dağılımı hakkında da gerekli bilgileri vereceğiz. KPSS lisansın ilk oturumunda toplamda 120 soru olur. Bu 120 soru 60 Genel Yetenek 60 Genel Kültür şeklindedir….2021 KPSS Lisans Genel Kültür Soru Dağılımı
- Tarih: 27 Soru.
- Coğrafya: 18 Soru.
- Vatandaşlık: 9 Soru.
- Güncel Bilgiler: 6 Soru.
- Toplam = 60 Soru.

KPSS lisans soru dağılımı hangi konudan kaç soru?​

KPSS 2021 lisans GY-GK sınavında toplamda 120 soru çıkmaktadır. 30 türkçe, 30 matematik, 27 tarih, 18 coğrafya, 9 vatandaşlık, 6 güncel sorunun çıktığı KPSS’ de hangi derslerden kaç soru çıktığını bilmek önem arzetmekte, yol haritamızı belirlerken nerelere ağırlık vermemiz konusunda öne çıkmaktadır.

2022 KPSS Başvuru ne zaman?​

2022 KPSS Başvuru ne zaman?
KPSS ön lisans başvuruları 3 Ağustos’ta başlayacak ve 15 Ağustos tarihinde son bulacak. KPSS ortaöğretim başvuruları ise 1 Eylül tarihinde başlayacak ve 13 Eylül’e kadar sürecek. KPSS ön lisans oturumu 2 Ekim’de yapılırken; KPSS ortaöğretim oturumu ise 6 Kasım’da gerçekleştirilecek.

KPSS sınavı, adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür adı altında birden fazla alanla ilgili sorular sorar ve Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim oturumlarında farklı testler uygulanır.

**KPSS 2022 Lisans Oturumu:**
- Genel Yetenek (60 soru)
- Genel Kültür (60 soru)
- Eğitim Bilimleri (80 soru)
- İşletme (40 soru)
- Muhasebe (40 soru)
Toplam soru sayısı: 240
Toplam sınav süresi: 330 dakika

**KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür Soru Dağılımı:**
- Genel Yetenek içinde: 30 Türkçe, 30 Matematik
- Genel Kültür içinde: 25 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık, 6 Güncel Bilgiler

Sınav tarihleri ise şöyle:
- KPSS Lisans: 2 Ekim
- KPSS Ön Lisans: 2 Ekim
- KPSS Ortaöğretim: 6 Kasım

Başvuru tarihleri:
- KPSS Lisans: 24 Mayıs - 6 Haziran
- KPSS Ön Lisans: 3 Ağustos - 15 Ağustos
- KPSS Ortaöğretim: 1 Eylül - 13 Eylül

Bu bilgiler ışığında, KPSS sınavlarına hazırlanan adaylar için yol haritası çıkarmak ve çalışma planlarını buna göre oluşturmak oldukça önemlidir. Başarılar dilerim!

Geri