AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KPSS 2022 basvuru tarihi ne zaman?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

KPSS 2022 başvuru tarihi ne zaman?​

KPSS LİSANS: KPSS Alan Bilgisi, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınav başvurusu 24.05.2022 ile 06.06.2022 tarihileri arasında yapılacak. KPSS ORTAÖĞRETİM: KPSS Ortaöğretim başvurusu 01.09.2022 ile 13.09.2022 tarihleri arasında yapılacak.

2022 KPSS Önlisans başvuru ne zaman?​

KPSS ORTAÖĞRETİM: KPSS Ortaöğretim başvurusu 01.09.2022 ile 13.09.2022 tarihleri arasında yapılacak. KPSS ÖNLİSANS: KPSS önlisans başvurusu 03.08.2022 ile 15.08.2022 arasında yapılacak.
KPSS başvurusu nasıl yapılır 2022?
KPSS başvuru tarihi, kamuda memur olarak atanmayı bekleyen adayların gündeminde yer alıyor. KPSS başvuruları ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden gerçekleştirecek. ÖSYM takvimine göre KPSS lisans başvuruları mayıs ayında, ön lisans başvuruları ağustos ayında, ortaöğretim başvuruları ise eylül ayında alınacak.

KPSS başvuru tarihi ne zaman?​

KPSS lisans başvuruları 24 Mayıs tarihinde başlayacak ve 6 Haziran’a kadar devam edecek. KPSS ön lisans başvuruları 3 Ağustos’ta başlayacak ve 15 Ağustos tarihinde sona erecek. KPSS ortaöğretim başvuruları 1 Eylül tarihinde başlayacak ve 13 Eylül’e kadar devam edecek.

KPSS 2022 ne zaman ortaöğretim?​

KPSS Ortaöğretim oturumu için başvurular 1-13 Eylül 2022 tarihleri arasında alınacak. Sınav ise 6 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.
KPSS Ortaöğretim nedir?
KPSS Ortaöğretim Sınavı, lise mezunu adayların Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya başka statülerde görev alabilmesi için ÖSYM tarafından düzenlenen sınavdır.

KPSS Alan Bilgisi nedir?​

KPSS Alan Bilgisi her yıl yapılarak ilgili kadrolara atama yapılır. Bu sınava lisans mezunları ve mezun olabilecek durumda olanlar (son sınıf öğrencileri) girebilir. Sadece adayın kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusu yaptığı zaman mezun durumda olması gerekir.

KPSS ortaöğretim ne zaman?​

KPSS ne zaman Ortaöğretim?

KPSS ortaöğretim ne iş yapar?​

Ortaöğretim KPSS sınavına giren öğrenciler memurluk başvurularını ÖSYM üzerinden merkezi yerleştirme sistemiyle yapmaktadırlar. Merkezi yerleştirmeler “kasım ve haziran” aylarında olmak üzere her KPSS döneminde 4 kere yapılır. Memurluk atamaları puan üstünlüğüne göre yapılır.

KPSS ortaöğretim de hangi meslekler var?​

Ortaöğretim KPSS memur kadroları şunlardır;
KPSS Alan bilgisi sınavına kimler girecek?

Ortaöğretim KPSS ne işe yarıyor?​

Geri