SoruCevap
Yeni Üye
- Konu Yazar
Kozmetoloji Bölümü Hangi Üniversitelerde Var? Türkiye’de birçok üniversitede kozmetoloji bölümü bulunmaktadır. Bu bölümü okumak isteyen öğrenciler kozmetoloji bölümü üniversiteleri arasından seçim yapabilirler. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerdeki üniversitelerde kozmetoloji bölümü mevcuttur. İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi gibi üniversitelerde kozmetoloji bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere kozmetik ürünlerin geliştirilmesi, cilt bakımı, makyaj teknikleri gibi konular öğretilmektedir. Kozmetoloji bölümü mezunları, kozmetik sektöründe kariyer yapabilirler.
İçindekiler
Kozmetoloji Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Kozmetoloji bölümü, Türkiye’de birçok üniversitede bulunmaktadır. Bu bölümü tercih etmek isteyen öğrenciler, aşağıda listelenen üniversitelerde kozmetoloji programını bulabilirler:1. İstanbul Üniversitesi: İstanbul Üniversitesi, Kozmetoloji ve Güzellik Bilimleri Bölümü ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim imkanı sunmaktadır.
2. Ankara Üniversitesi: Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Kozmetoloji Bölümü’nü barındırmaktadır. Bu bölümde kozmetolojiye dair temel bilgilerin yanı sıra uygulamalı dersler de yer almaktadır.
3. Ege Üniversitesi: Ege Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Kozmetoloji ve Güzellik Bilimleri Bölümü’nü sunmaktadır. Bu bölümde öğrencilere kozmetolojiye dair teorik ve pratik bilgiler verilmektedir.
4. Hacettepe Üniversitesi: Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Kozmetoloji Bölümü’nü barındırmaktadır. Bu bölümde öğrenciler, kozmetoloji alanında uzmanlaşma imkanına sahiptir.
5. İzmir Ekonomi Üniversitesi: İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kozmetik ve Parfümeri Bölümü ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim vermektedir. Bu bölümde kozmetik ürünlerin üretimi, analizi ve pazarlaması gibi konular ele alınmaktadır.
6. İstanbul Aydın Üniversitesi: İstanbul Aydın Üniversitesi, Kozmetoloji Bölümü ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim imkanı sunmaktadır. Bu bölümde öğrenciler, kozmetik ürünlerin yapımı, cilt bakımı ve makyaj gibi konularda bilgi sahibi olurlar.
7. İstanbul Medipol Üniversitesi: İstanbul Medipol Üniversitesi, Kozmetoloji Bölümü ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim vermektedir. Bu bölümde kozmetik ürünlerin üretimi, cilt bakımı ve estetik uygulamalar gibi konular ele alınmaktadır.
8. İstanbul Bilgi Üniversitesi: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Yönetimi Bölümü ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim sunmaktadır. Bu bölümde kozmetik ürünlerin pazarlaması, dağıtımı ve yönetimi gibi konular üzerine odaklanılır.
9. Marmara Üniversitesi: Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Kozmetoloji Bölümü’nü barındırmaktadır. Bu bölümde öğrenciler, kozmetoloji alanında teorik ve pratik bilgiler edinirler.
10. Dokuz Eylül Üniversitesi: Dokuz Eylül Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Kozmetoloji Bölümü’nü sunmaktadır. Bu bölümde kozmetolojiye dair temel bilgilerin yanı sıra uygulamalı dersler de yer almaktadır.
11. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kozmetoloji Bölümü ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim imkanı sunmaktadır. Bu bölümde öğrenciler, kozmetik ürünlerin üretimi, analizi ve pazarlaması gibi konular üzerinde çalışır.
12. İstanbul Arel Üniversitesi: İstanbul Arel Üniversitesi, Kozmetoloji Bölümü ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim vermektedir. Bu bölümde kozmetik ürünlerin üretimi, cilt bakımı ve estetik uygulamalar gibi konular ele alınmaktadır.
13. Çukurova Üniversitesi: Çukurova Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Kozmetoloji Bölümü’nü barındırmaktadır. Bu bölümde öğrenciler, kozmetoloji alanında teorik ve pratik bilgiler edinirler.
14. Selçuk Üniversitesi: Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Kozmetoloji Bölümü’nü sunmaktadır. Bu bölümde öğrenciler, kozmetolojiye dair temel bilgilerin yanı sıra uygulamalı dersler de yer almaktadır.
15. İstanbul Kültür Üniversitesi: İstanbul Kültür Üniversitesi, Kozmetoloji Bölümü ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim imkanı sunmaktadır. Bu bölümde öğrenciler, kozmetik ürünlerin yapımı, cilt bakımı ve makyaj gibi konularda bilgi sahibi olurlar.
16. İstanbul Gelişim Üniversitesi: İstanbul Gelişim Üniversitesi, Kozmetoloji Bölümü ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim vermektedir. Bu bölümde kozmetik ürünlerin üretimi, cilt bakımı ve estetik uygulamalar gibi konular ele alınmaktadır.
17. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi: İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Kozmetik ve Güzellik Bilimleri Bölümü ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim sunmaktadır. Bu bölümde kozmetik ürünlerin pazarlaması, dağıtımı ve yönetimi gibi konular üzerine odaklanılır.
18. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Kozmetoloji Bölümü ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim imkanı sunmaktadır. Bu bölümde öğrenciler, kozmetik ürünlerin üretimi, analizi ve pazarlaması gibi konular üzerinde çalışır.
19. İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu: İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu, Kozmetoloji Programı ile öğrencilere kozmetoloji alanında eğitim vermektedir. Bu programda kozmetik ürünlerin yapımı, cilt bakımı ve makyaj gibi konular üzerinde çalışılır.
Kozmetoloji Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Kozmetoloji Bölümü Türkiye’de birçok üniversitede bulunmaktadır. |
Kozmetoloji eğitimi alabileceğiniz üniversiteler arasında İstanbul Üniversitesi yer almaktadır. |
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kozmetoloji Bölümü sunan üniversitelerden biridir. |
Kozmetoloji eğitimi alabileceğiniz diğer bir üniversite ise Ege Üniversitesi’dir. |
Ankara Üniversitesi, Kozmetoloji Bölümü olan üniversiteler arasındadır. |
Kozmetoloji eğitimi almak isteyenler için Marmara Üniversitesi bir seçenek olabilir.
Kozmetoloji Bölümü bulunan üniversiteler arasında Hacettepe Üniversitesi de yer almaktadır.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Kozmetoloji eğitimi sunan üniversiteler arasındadır.
Kozmetoloji alanında eğitim alabileceğiniz üniversitelerden biri de İstanbul Medipol Üniversitesi’dir.
Başkent Üniversitesi, Kozmetoloji Bölümü olan üniversiteler arasındadır.