SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Közlenmiş Patlıcan Ve Közlenmiş Kapya Biber Sosu (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Materyaller
Ben iki katı gereçle yaptım yarısının tanımını yazıyorum..
6 kilo patlıcan
5 kilo kapya biber
2.5 kilo yeşil kıl biber
3 kilo domates
200 gram cin biber (İsteğe bağlı acı istemezseniz koymayın)
1.5 baş sarımsak
1.5 su bardağı sıvı yağ
İsteğe nazaran tuz
2 yemek kaşığı sirke
Yarım demet maydanoz (İsteğe bağlı bir demette koyabilirsiniz yada hiç koymayabilirsiniz)
Közlenmiş Patlıcan Ve Közlenmiş Kapya Biber Sosu (Tam Kıvamında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kapya ve patlıcanlarımızı közleyip soyup doğruyoruz.
Büyük bi tencereye yağımızı doğradığımız yeşil biber rendelediğimiz sarımsağı alıp rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Sonra kapya biberi koyup kavuralım.
Ardına patlıcanı koyup kavuralım.
Bu ortada domatesleri rondodan geçirelim ve onuda tencereye alalım.
İsterseniz yapmayabilirsiniz lakin ben blendırla tam sos üzere olsun die yavaşça ezdim.
Domates suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz orta ara daima karıştıralım yoksa tabanına fiyat en son tuz maydanoz ve sirkeyi koyup 10 dakika daha kaynatalım.
Ocağın altını kapatmadan kavanozlara koyup ağzını kapatıp aykırı çevirelim. Afiyet olsun.
Ben iki katı gereçle yaptım yarısının tanımını yazıyorum..
6 kilo patlıcan
5 kilo kapya biber
2.5 kilo yeşil kıl biber
3 kilo domates
200 gram cin biber (İsteğe bağlı acı istemezseniz koymayın)
1.5 baş sarımsak
1.5 su bardağı sıvı yağ
İsteğe nazaran tuz
2 yemek kaşığı sirke
Yarım demet maydanoz (İsteğe bağlı bir demette koyabilirsiniz yada hiç koymayabilirsiniz)
Közlenmiş Patlıcan Ve Közlenmiş Kapya Biber Sosu (Tam Kıvamında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kapya ve patlıcanlarımızı közleyip soyup doğruyoruz.
Büyük bi tencereye yağımızı doğradığımız yeşil biber rendelediğimiz sarımsağı alıp rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Sonra kapya biberi koyup kavuralım.
Ardına patlıcanı koyup kavuralım.
Bu ortada domatesleri rondodan geçirelim ve onuda tencereye alalım.
İsterseniz yapmayabilirsiniz lakin ben blendırla tam sos üzere olsun die yavaşça ezdim.
Domates suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz orta ara daima karıştıralım yoksa tabanına fiyat en son tuz maydanoz ve sirkeyi koyup 10 dakika daha kaynatalım.
Ocağın altını kapatmadan kavanozlara koyup ağzını kapatıp aykırı çevirelim. Afiyet olsun.