AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kozlenmis patlican derin dondurucuda nasil saklanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Közlenmiş patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?​

Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.

Köz patlıcan nasıl saklanır?​

Köz patlıcan nasıl saklanır?
Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın. Poşetin ağzını bağlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

Çiğ patlıcan dondurucuya konur mu?​

Çiğ patlıcan dondurucuya konur mu?
Patlıcanın derin dondurucuda saklanma süresi 12 aydır. Derin dondurucuda sakladığınız patlıcanı, derin dondurucuya koyduğunuz tarihten itibaren 1 yıl boyunca tüketebilmeniz mümkün. Eğer patlıcanları farklı tarihlerde hazırlayacaksınız her buzdolabı poşetinin üzerine tarih yazmanızda fayda var.

Derin dondurucuya patlıcan yemeği nasıl konur?​

Domatesi rendeleriz ve domatesi de tencereye koyarız, 10 dk pişiririz. Ardından patlıcanları da koyup tuzu da atıp 10-15 dk pişiririz. Soğuması için kenar alırız. Soğuyan yemeğimizi 2 ye böleriz ve buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atarız.

Derin dondurucuda patlıcan zararlı mı?​

Derin dondurucuda patlıcan zararlı mı?
Patlıcanı derin dondurucuda saklamanın herhangi bir zararı yoktur. Patlıcanlar, yemeklik doğranıp direkt olarak dondurucuya koyulmamalıdır. Böyle yapmak, patlıcanların yemeklere kötü bir tat vermesine yol açar.

Közlenmiş biber ve patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?​

Közlenmiş biber ve patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?
Temizlediğiniz kırmızı biberleri kullanacağınız kadar poşetlere koyun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra dondurucuya kaldırın. Közlenmiş olan kırmızı biber poşetleri kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartın.

Közlenmiş patlıcan kaç gün dayanır?​

Önemli bir not: Eğer buzluğunuz bozulmaz, uzun süreli elektrik kesintisi gibi sorunlarla karşılaşmazsanız kızartarak, közleyerek ya da kavurarak hazırladığınız tüm patlıcanları 1 yıl boyunca buzluğunuzda güvenle saklayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz.

Közlenmiş biber ve patlıcan kavanozda nasıl saklanır?​

Közlenmiş biber ve patlıcan kavanozda nasıl saklanır?
Kavanozları yarım kiloluk ( ya da daha küçük) boylarda tercih edin, böylece açınca bozulmadan hemen tüketirsiniz.
- Biberleri ve patlıcanları yıkayın ve kurulayın.
- Közlenmiş biber ve patlıcanları sıcak sıcak buzdolabı poşetine koyun ve bir saat bekletin.
- Biberlerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin.

Patlıcan buzlukta nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?​

Patlıcan buzlukta nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?
Patlıcanlarımızı acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Tuzlu suyunu süzdükten sonra istediğiniz miktarlarda poşetlere doldurup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın tüketebilirsiniz.

Buzluktan çıkan patlıcan yemeği nasıl yapılır?​

Donmuş patlıcan yemeğini nasıl yaptım: 6 kaşık zeytinyağ içinde sıra ile 1 soğanı, 1 iri diş sarımsağı, 2 sivri biberi, 1 çay kaşığı salçayı ve 100 gr. rendelenmiş domatesi kavurdum. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve 1/2 kg. donmuş patlıcanı ilave ettim. Tencereyi kapattım ve orta ateşte patlıcanın çözülmesini bekledim.

Derin dondurucuda kızarmış patlıcan zararlı mı?​

Derin dondurucuda kızarmış patlıcan zararlı mı?

Dondurucuda kızartma saklamak zararli mı?​

Dondurucuda kızartma saklamak zararli mı?
Bundan dolayı en doğrusu patlıcanların mevsiminde satın alınarak derin dondurucuda muhafaza edilmesidir. Patlıcanı derin dondurucuda saklamanın herhangi bir zararı yoktur. Patlıcanlar, yemeklik doğranıp direkt olarak dondurucuya koyulmamalıdır. Böyle yapmak, patlıcanların yemeklere kötü bir tat vermesine yol açar.

Karnıyarık derin dondurucuda nasıl saklanır?​

Karnıyarıklık patlıcanlar piştikten sonra fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Soğuyan kışlık patlıcanları buzdolabı poşetine güzelce yerleştirin. Ardından poşetin havasını alıp, düğümleyin. Hazırladığınız kışlık karnıyarık patlıcanları derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz.

Közlenmiş biber dondurucuya nasıl konur?​

Közlenmiş biber dondurucuya nasıl konur?

Közlenmiş patlıcan zehirler mi?​

Közlenmiş patlıcan zehirler mi?
Tüketilme şekli olarak uzmanlar patlıcanın çiğ tüketimine kesinlikle izin vermemektedir. İçinde birçok maddeyi barındırdığı için zehirlenmelere yol açabilmektedir. Patlıcan közlenerek veya kızartılarak yendiği zaman zararlı bakteriler öleceği için zehirlenmeleri en aza indirir.
 
Közlenmiş patlıcanların derin dondurucuda saklanması için doğru bir şekil yönteminden bahsedilmiş. Patlıcanların kabuklarının soyulup oda sıcaklığında soğuması önemli bir adım. Soğuyan patlıcanların porsiyonlar halinde ayrılarak buzdolabı poşetlerine konulup tarih etiketi ile işaretlenmesi ve dondurucuya yerleştirilmesi öneriliyor.

Közlenmiş biber ve patlıcanın derin dondurucuda saklanmasıyla ilgili de temizlenip buzdolabı poşetlerine yerleştirilip hava alıp kapatılması öneriliyor. Kavanozda saklama yöntemi de renkli biberlerin ve patlıcanların kullanıldığı boyutlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Patlıcanların derin dondurucuda saklanmasıyla ilgili hazırlık aşamaları ve saklama süresi üzerinde durulmuş. Tuzlu suda bekletme, vakumlayarak poşetlere yerleştirme ve buzluğa koyma adımlarıyla kışın tüketilmesi sağlanıyor.

Karnıyarık ve kızartma patlıcanların derin dondurucuda saklanması için de benzer yöntemler önerilmiş. Piştikten sonra soğumaları ve uygun şekilde poşetlenip saklanmaları tavsiye ediliyor.

Patlıcanların çiğ tüketiminin zararlı olabileceği belirtilmiş ve güvenli tüketim yöntemlerine değinilmiş. Közlenmiş veya kızartılmış patlıcanların tüketilmesinin zehirlenmeleri en aza indireceği vurgulanmış.

Son olarak paylaşılan videoyu izleyemedim çünkü sadece yazılı metinlere odaklanabilirim. Eğer videoyla ilgili bir sorunuz varsa benimle paylaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst