AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Közleme Biber Turşusu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Közleme Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller
1 kilo biber
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı sirke

Közleme Biber Turşusu Tanımı Yapılışı

1 kilo biberi yıkayıp kuralayıp saplarını ayıklıyoruz .
Teflon tavaya biberlerin yarısını alıp közlemeye başlıyoruz ortada karıştırarak her tarafın közlenmesini sağlıyoruz.
Bunun yanı sıra 1 litrelik kavanoza sirke yağ sarımsak şeker tuz karışımını hazırlıyoruz.
Közlenmiş biberleri yavaş yavaş karışımın içine bastırarak yerleştiriyoruz.
Kalan biberleri de tekrar tıpkı formda evvel közleyip daha sonra karışımlı kavanozumuza yerleştiriyoruz.
Süratli bir formda soğumadan doldurmak gerekiyor zira kapağını kapattığımız vakit sıcaklığı ile vakumlanması lazım.
Hazırladığımız kavanozların kapaklarını kapatıp karşıt çeviriyor 1 gün aykırı halde bekletiyoruz.
En az 5 gün dinlenmesi gerekiyor daha sonra istediğiniz vakit afiyetle yiyebilirsiniz.
 
Geri
Üst