Kozalak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
50gr margarin
3 su br mısır gevreği
4 adet metro çikolata
2 yemek kaşığı pekmez
Kozalak Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yağ eritilir.
Çikolata doğranır ek edilir eriyene kadar karıştırın.
Çikolata eridikten sonra pekmez ilave edin, akabinde gevreği ek edin.
Denetimli bir halde ek ederek karıştırın, bu süreçte ocak kısık olmalı.
Karışımı ocaktan alın sıcağı gidene kadar bekleyin.
Sonra bir fincanın içersine streç koyun karışımı doldurun, streçle kapatın servis tabağına alın dolapta yarım saat bekletin afiyet olsun.
50gr margarin
3 su br mısır gevreği
4 adet metro çikolata
2 yemek kaşığı pekmez
Kozalak Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yağ eritilir.
Çikolata doğranır ek edilir eriyene kadar karıştırın.
Çikolata eridikten sonra pekmez ilave edin, akabinde gevreği ek edin.
Denetimli bir halde ek ederek karıştırın, bu süreçte ocak kısık olmalı.
Karışımı ocaktan alın sıcağı gidene kadar bekleyin.
Sonra bir fincanın içersine streç koyun karışımı doldurun, streçle kapatın servis tabağına alın dolapta yarım saat bekletin afiyet olsun.