Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kozalak Mantısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kozalak Mantısı Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
Kızartmak için sıvı yağ
Kıymalı harcı için;
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
2 çorba kaşığı zeytin yağ
Sos için;
Süzme yoğurt
Sarımsak
Dereotu
Üzerine maydanoz

Kozalak Mantısı Tanımı Yapılışı

Birinci olarak yufkalarımızı sekiz modül ve bu kesimleri tekrar kesip 16 modül yapılıyor.
Yufkanın birini alıp uzun tarafına çöp şişi koyup rulo halinde sarıp uçlarını suya batırıp yapıştırılır.
Tavaya sıvı yağı koyup kızdıktan sonra yufkalarımızı altın sarısı kıvamında kızartıyoruz.
Kıymamızı tavaya koyup devamlı karıştırarak pişirip zeytinyağını koyup küçük küçük doğradığımız soğan ve biberi ekleyip öldükten sonra rendelediğimiz domates ve biber salçasını ekleyip ve baharatları koyup karıştırıp pişirilir.
Servis tabağına kızaran yufkaları sıralayıp ,süzme yoğurdu biraz sıvılaştırıp üzerine yayıp, bunun üzerinede kıymalı harcımızı yayıyoruz.
İsterseniz maydanozu kıyıp serpebilirsiniz.
 
Geri
Üst