SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kozalak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yufka
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
250 gram kıyma
1 orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
İsteğe nazaran;
Karabiber
Pul biber
Kozalak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkaları sigara böreği sarar üzere bir yufkayı 4 eşit kesime bölelim, üst üste koyalım 6 eşit kesime bölelim. Daha sonra hepsini boş bir biçimde saralım. Bol yağda kızartalım.
Üzeri için sarımsaklarımızı yoğurda rendeleyip, sarımsaklı yoğurdu kızartıp, soğuttuğumuz yufkaların üzerine dökelim.
Daha sonra bir tencerede ince ince dilimlediğimiz soğanlarımızı kavuralım, üzerine kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
Salça, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra yoğurdun üzerine dökelim. Kolay ve çok lezzetli bir tanım.
Not: Dilediğiniz kadar yufkayı evvelden hazırlayıp, buzluğa atabilir daha sonra dilediğiniz kadar çıkarıp yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Kozalak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yufka
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
250 gram kıyma
1 orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
İsteğe nazaran;
Karabiber
Pul biber
Kozalak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkaları sigara böreği sarar üzere bir yufkayı 4 eşit kesime bölelim, üst üste koyalım 6 eşit kesime bölelim. Daha sonra hepsini boş bir biçimde saralım. Bol yağda kızartalım.
Üzeri için sarımsaklarımızı yoğurda rendeleyip, sarımsaklı yoğurdu kızartıp, soğuttuğumuz yufkaların üzerine dökelim.
Daha sonra bir tencerede ince ince dilimlediğimiz soğanlarımızı kavuralım, üzerine kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
Salça, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra yoğurdun üzerine dökelim. Kolay ve çok lezzetli bir tanım.
Not: Dilediğiniz kadar yufkayı evvelden hazırlayıp, buzluğa atabilir daha sonra dilediğiniz kadar çıkarıp yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Kozalak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı