SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kozalak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yufka
250 gram kıyma et
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Az karabiber
Tuz
Kızartmak için yağ
Üzeri için;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı toz biber
Kozalak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yufkamızı hazırlayalım 8’e bölelim. Yufkaların tek tek geniş kısmına çöp şiş yardımıyla saralım yufkanın uç kısmını suyla ıslatıp yapıştıralım yufkaların hepsini tıpkı biçimde yapıp bir kenara bırakalım evet artık harcımıza geçelim hanımlar
Bir tavada güzelce kıymamızı kavrulalım, pişen kıymaya incecik doğradığımız biberi, soğanı ek edelim tekrar kavurma sürecine devam edelim.
Az sıvı yağ ekleyip salçaları da ekleyelim tekrar kavurma sürecine devam edelim.
En son baharatları ekleyelim en son küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim tenceremize hepsini hoş bir halde kavurmaya devam edelim.
Sonra yufkalarımızı yağda kızartmaya devam edelim kağıt havlu bırakın, fazla yağı alalım.
En son servis tabağına dizip ortasına yoğurdu döküp sonra kıymalı harcı dökelim ve tereyağını toz biberle kızdırıp üzerine gezdirelim şimdiden afiyet olsun
Kozalak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
250 gram kıyma et
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Az karabiber
Tuz
Kızartmak için yağ
Üzeri için;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı toz biber
Kozalak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yufkamızı hazırlayalım 8’e bölelim. Yufkaların tek tek geniş kısmına çöp şiş yardımıyla saralım yufkanın uç kısmını suyla ıslatıp yapıştıralım yufkaların hepsini tıpkı biçimde yapıp bir kenara bırakalım evet artık harcımıza geçelim hanımlar
Bir tavada güzelce kıymamızı kavrulalım, pişen kıymaya incecik doğradığımız biberi, soğanı ek edelim tekrar kavurma sürecine devam edelim.
Az sıvı yağ ekleyip salçaları da ekleyelim tekrar kavurma sürecine devam edelim.
En son baharatları ekleyelim en son küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim tenceremize hepsini hoş bir halde kavurmaya devam edelim.
Sonra yufkalarımızı yağda kızartmaya devam edelim kağıt havlu bırakın, fazla yağı alalım.
En son servis tabağına dizip ortasına yoğurdu döküp sonra kıymalı harcı dökelim ve tereyağını toz biberle kızdırıp üzerine gezdirelim şimdiden afiyet olsun
Kozalak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı