AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
6 adet hazır yufka
Kızartmak için sıvı yağ
Kıymalı harç için;
200 gr kıyma
2 adet soğan
5 yemek kaşığı domates konservesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Zeytinyağı
Yoğurtlu sos için;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
Tuz üzeri için maydanoz

Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkaları tezgaha serip 12 eşit kesime ayırıyoruz kesimleri pipet yardımıyla sarıyoruz ve bir kenara alıyoruz.
Kıymalı harcı yapmak için tencereye kıymayı alıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz bir yandanda soğanları ince ince doğrayıp, ekleyelim.
Zeytinyağı biber salçası ve baharatları ek ediyoruz domates konservesini de ek edip, 20 dk pişiriyoruz.
Harcımız hazır olunca kızartma tenceresine sıvı yağ ekleyip, sardığımız yufkaları kızartıyoruz.
Servis tabağına hoş bir formda diziyoruz ortasına yoğurt, tuz, ve sarımsak karışımını döküyoruz.
Üzerine de kıymalı harcı ek ediyoruz son olarak da maydanoz ekleyip, servis edebilirsiniz afiyet olsun
Kozalak Mantı (Hem Görseli Hem Tadı Efsane Bir O Kadar Da Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst