Köz Sarımsak Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Köz Sarımsak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 baş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 dolu yemek kaşığı un
1 su bardağı et suyu (ben daha çok yakışacağını düşündüğüm için et suyu kullandım siz dilerseniz sade yahut tavuk suyu ile de deneyebilirsiniz)
2,5-3 su bardağı da olağan su
Biraz karabiber
Terbiyesi için;
2 tatlı kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Kıvama nazaran gereksinim olursa 1 tatlı kaşığı kadar tekrar un

Köz Sarımsak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce sarımsaklar kök kısmından sarımsaklar görünecek biçimde kesilerek biraz karabiber ve zeytinyağ ile yağlı ve folyo kağıtlara sarılır.
200 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra pişen sarımsaklar alt kısımlarından sıkılarak içleri çıkarılır ve çatalla ezilir.
Bir tencerede evvel tereyağ eritilir ve akabinde un eklenerek biraz kavrulur.
Sonra sarımsak püreleri de eklenip biraz karıştırıldıktan sonra et suyu ve olağan su ek edilerek kaynamaya bırakılır.
Terbiye için bir kasede yoğurt ve yumurta sarısı çırpılır.
İhtiyaç varsa un de eklenerek karıştırılır.
Kaynayan çorbadan azar azar kaseye eklenerek kesilmemesi için terbiye sulandırılır ve yavaşça karıştırılarak çorbaya ek edilir ve bir mühlet daha bu halde kaynamaya bırakılır.
Daha da lezzetlenmesi için üzerine tereyağ ve kırmızı toz biber yakarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

@secilinn_mutfagi.

Köz Sarımsak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst