AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Köz Patlıcanlı Kaşarlı Gözleme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Köz Patlıcanlı Kaşarlı Gözleme Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
3-3, 5 su bardağı un
İç Harcı İçin
3-4 adet közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1-1, 5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1/2 (yarım) tuz karabiber kırmızı toz biber

Köz Patlıcanlı Kaşarlı Gözleme Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak hamur için materyaller yoğurma kabına alınır. Un denetimli bir formda eklenir. Orta kıvamda bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılır yarım saat mayalanmaya bırakılır.
Közlenmiş patlıcanlar minik minik doğranır. Yağlar uygun bir tavada eritilir. Patlıcanlar eklenir ve biraz sotelenir. Baharatlar ve tuz da eklenir. Karıştırıp soğumaya bırakılır. İç harcımız hazır.
20-25 dakika sonra havası alınır, tekrar yoğrulur. 6 kesime ayrılıp beze yapılır. Üzerleri örtülerek 10 dakika mayalandırılır.
Her biri büyük servis tabağı ölçülerinde açılır. Yarısına iç harç ve kaşar peyniri eklenir. D formunda kapatılıp kenarı ruletle kesilir. Bu biçimde pişerken kenarları açılmıyor ve daha düzgün oluyor.
Orta ateşte 3-4 kere çevirerek pişirilir. Sıcakken tereyağı ile yağlanır. Hepsi birebir biçimde hazırlanır. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun
Not: Ölçüleri arttırıp hazırlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst