AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Köz Patlıcanlı Fırın Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Köz Patlıcanlı Fırın Makarna Tanımı İçin Materyaller
1/2 (yarım) paket penne makarna
2 adet patlıcan
1 kutu (200ml) krema
1/2 (yarım) demet maydanoz
120 gram rendelenmiş izmir tulum (yoksa kaşar peyniri)
Tuz, karabiber

Köz Patlıcanlı Fırın Makarna Tanımı Yapılışı

Öncelikle düzgünce yıkanmış olan patlıcanlar fırın tepsisine alınarak, üzerlerine bıçak ile birer çizik atılır.
Izgara ayarındaki fırının en üst rafında yeterlice közlenir.
Bu sırada tencerede kaynatılan bol suda makarnalar haşlanır.
Patlıcanlar hazır olunca fırından alınarak kabukları soyulur ve büyük küpler halinde doğranır.
Doğranan patlıcanlar kare bir borcama aktarılarak üzerine krema, tuz ve karabiber ek edilir.
Makarnalar pişince ocaktan alınarak suyu süzülür ve borcamdaki materyallere eklenerek uygunca karıştırılır.
Üzerine ufak doğranmış(ama ince kıyılmamış, yoksa fırında yanacaklardır) maydanozlar gezdirilir.
Son olarak da üzeri rendelenmiş peynir ile eşit biçimde kaplanarak evvelden 250c ısıtılmış fırına verilerek üzerindeki peynirler eriyip düzgünce kızarana kadar pişirilir.
Tanımı bilhassa en yüksek ayarda fırınlıyoruz. Her şey zati pişmiş olduğu için, değerli olan yalnızca peynirin en kısa müddette eriyip kızarması. Böylece makarnalar da kurumamış oluyor.

Çoklukla izmir tulum tercih ediyoruz, lezzetini katlıyor. Ancak elimizde olmayınca kaşar peyniri kullanıyoruz.
 
Geri
Üst