- Konu Yazar
- #1
Köz Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
4 adet domates
1 adet kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı sıcak su
1/2 (yarım) paket krema ya da 1/2 (yarım) su bardağı süt
Köz Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Domatesleri evvel ortadan ikiye bölüyoruz ve sırt kısımlarına da çarpı atıyoruz.
Kapya biberleri de iki parmak eninde, soğanları da 5-6 modüle bölerek fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine soğan, sarımsak, tuz, şeker, karabiber, kekik(varsa fesleğen) ve zeytinyağı ek edip 250 derece fırında 20 dk közlüyoruz.
Tencerede un ile yağı kavurup közlenen ve közlendikten sonra soyulan tüm gereçleri ek ediyoruz.
Üzerine evvel 1 bardak su koyup blendar ile bızzz sonra kıvamı ayarlayacak biçimde üzerine su ve en son krema eği ile kaynatıyoruz.
4 adet domates
1 adet kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı sıcak su
1/2 (yarım) paket krema ya da 1/2 (yarım) su bardağı süt
Köz Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Domatesleri evvel ortadan ikiye bölüyoruz ve sırt kısımlarına da çarpı atıyoruz.
Kapya biberleri de iki parmak eninde, soğanları da 5-6 modüle bölerek fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine soğan, sarımsak, tuz, şeker, karabiber, kekik(varsa fesleğen) ve zeytinyağı ek edip 250 derece fırında 20 dk közlüyoruz.
Tencerede un ile yağı kavurup közlenen ve közlendikten sonra soyulan tüm gereçleri ek ediyoruz.
Üzerine evvel 1 bardak su koyup blendar ile bızzz sonra kıvamı ayarlayacak biçimde üzerine su ve en son krema eği ile kaynatıyoruz.