AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Köz Domates Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Köz Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
4 adet domates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 adet kapya biber
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kekik
Karabiber
Tuz
3 su bardağı su

Köz Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Domates, kapya biber, soğan ve sarımsağı ikiye bölerek, üzerlerine kekik, karabiber ve tuz serpiştirilerek, 200 derece fırında 20 dakika közlenir.
Közlenen domateslerin kabukları soyulup, tabağa alınır.
Tencereye yağlar konularak, un eklenir. Un kokusu çıkana dek karıştırılır ve salça da eklenerek 1 dakika kavrulur.
Közlenen gereçler tencereye alınır ve üzerine 1 su bardağı su ekleyip, karıştırılır.
Tenceredeki materyaller blenderdan geçirilir.
3 su bardağı suyu ekleyerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan 3 dakika kadar sonra baharatına bakarak eksik varsa ek edilir.
Ocağın altı kapatılır ve isteğe nazaran rendelenmiş kaşar peyniri ya da kruton ekmek eklenerek afiyetle yenir. Afiyet olsun.
Not: Kruton tanımım brokoli çorbası tanımında mevcuttur.
 
Geri
Üst