AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Köz Biber Turşusu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Köz Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler

Beş kilo kırmızı biber için
2 çay bardağı zeytinyağ
2 çay bardağı beyaz sirke (Elma, üzüm olur)
2 baş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
1 demet maydanoz (Nanede olur)

Köz Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri yıkayın kurulayın fırın tepsisine dizin 250 derece alt üst ayarda orta ara çevirecek közleyin.
Sonra biberleri bir tencereye koyun 20 dakika beklesinler daha kolay soyulması için.
Kavanozlarınızı ve kapaklarınızı kaynatıp kurulayın.
Maydanoz ve sarımsağı ince doğrayın.
Biberlerin kabuklarını soyun çekirdeklerini temizleyin.
İstediğiniz boyutta kesin.
Bir süzgece hepsini koyup 15 dakika suyunu süzmesini bekleyin.
Suyu süzülen biberleri derin bir kaseye koyun.
Üzerine sirke zeytinyağ ,sarımsak ve maydanozları ekleyin karıştırın böylede 15 dakika bekletin o ortada tencerede kavanozların kapağını az geçecek kadar su kaynatın.
Kavanozlara biberli karışımı doldurun kapağını sıkıca kapatın.
Kaynamış suda 5 dakika kaynatıp kapağının üzerine bir gece bekletip serin yere olağan düz formda kaldırın böylelikle uzun mühlet dayanıklılığını korur. Beş kiloya yakın ben kullandım üç kavanoz oldu.
 
Geri
Üst