AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Köz Biber Turşusu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Köz Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler
2 kg kadar dolmalık yahut közlemelik kırmızı biber (İri ve tombul olsun)
1 iri diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı ve sıvı yağ karışık
Yarım çay bardağı sirke
1/4 (çeyrek) limon
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kurutulmuş acı kırmızı biber (İsteğe bağlı)

Köz Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri yıkayıp kurulayınca fırında 200 derecede 30 dakika kadar közlüyoruz.
Biberlerin pişmesine yakın sarımsak ve maydanozu ince kıyıp bir kaba alıyoruz.
Sarımsak ve maydanoza evvel tuz, sonra şeker koyup karıştıralım (Maydanoz ve sarımsak sulansın, aroması suyuna geçsin).-
Sirke ve limonu ekliyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
İsteğe bağlı kurutulmuş acı kırmızı biber ekliyoruz ve üstünü kapatıyoruz.
Fırından çıkan biberleri aciliyet varsa buzlu suya atalım, acil değilse bir poşete koyup ağzını kapatalım.
Soğuyan biberleri soyup küp küp doğrayalım (Soğuması değerli, sıcak olursa konserve üzere olur).-
Karışım kabında 2 dakika kadar karıştıralım ve kavanoza dolduralım.
Kavanozu buzdolabında 4 gün kadar bekletelim (Böyle de yenir fakat homojen karışım üzere olmaz) afiyet olsun.
 
Geri
Üst