AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Köz Biber Turşusu

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Köz Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo kapya biber
1 çay bardağından 1 parmak eksik sirke
1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı tuz
3 diş sarımsak

Köz Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar bu köz biber turşusu bizim ailecek en sevdiklerimizden özellikle mangalda közlenip yapılsa efsane olur.
Ben fırında közledim. Yıkadığım biberleri çatalla delip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiyle 200 derece fırında iki tarafını da çevire çevire pişirdim.
Ardından biberleri bir kaba alıp üzerini streçle veya poşetle kapatıp kolay soyulmasını sağladım.
Sonra biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyip doğradım.
Diğer malzemelerle karıştırıp kavanozlara koydum.
Kavanoz kapakları mutlaka yeni olmalı.
Sonra kavanozları büyük bir tencerede yarısına gelecek kadar su koyup ters çevirerek kapaklarının iyice sıkılaşması için 15 dk kaynatıp ters bir şekilde soğuyana kadar bekletip ardından dolaba veya karanlık serin bir yere koyalım.
Köz Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst