AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Koyunlarda dusuk nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Koyunlarda düşük nasıl olur?​

Koyunlarda düşük yapma ile sonuçlanan birçok hastalık veya etmen vardır. Bakteri etkenli, virüs mantar, protozoa etkenli hastalıkların yanı sıra besleme noksanlıkları, metabolik hastalıklar, stres, nakliye, kötü barınak koşulları, bitkisel veya kimyasal zehirler düşük yapma sebebi olarak sayılabilir.

Düve buzağıyı neden atar?​

İneklerde meme ve meme lenf yumrularında kalıcı enfeksiyon nedeniyle enfekte hayvanlar yaşamları boyunca sütle zaman zaman etkeni atarlar ve insanlar için risk oluştururlar. Atık veya doğumu takiben etkenler rahim (uterus) akıntılarıyla 15 gün süreyle yoğun olarak atılır. Etken ancak 2-3 ay sonra temizlenir.
Düşükten sonra kanama ne kadar sürer?
Eğer düşük tamamlandıysa, kanama bir hafta, en çok iki hafta sürmelidir. Kayıptan sonra birkaç gün bazı küçük kramplar yaşayabilirsiniz. Kanama asla adetin en ağır gününden daha ağır olmamalıdır. Eğer kan kaybı bir saatte bir pedi veya bir tamponu aşarsa veya kanama iki haftadan fazla sürerse, doktorunuza haber verin.

Gebe koyun nasıl beslenmeli?​

Korunmuş çim (silaj veya saman), gebelik döneminde ağılda tutulan koyunlara sunulan temel yemdir. Yemin sindirilebilirliği ot veya silajın hayvansal performans açısından en önemli özelliğidir, çünkü sindirilebirlirlik oranı enerji konsantrasyonu ve alımı ile doğrudan ilişkilidir.

Ineğin karnında buzağı ölürse ne olur?​

da embriyo cenin haline dönüşür ama yavru içeride ölüp mumyalaşabilir. fakat ineğe ve yavruya bağlı nedenlerden dolayı güç doğum şekillenir. Eğer zamanında müdehale edilmezse buzağı güç doğum sonucu ölebilir.
Brusella hastası hamile kalabilir mi?
Brusella kendi adını taşıyan bakterinin neden olduğu bir hastalıktır. Bu bakteri insanlarda, koyun, sığır, keçi ve domuz gibi hayvanlarda görülebilmektedir. Özellikle kadınları etkileyerek, düşükle sonuçlanan gebeliklere, meme hastalıklara ve kısırlığa neden olabilmektedir.

Brusella nasıl teşhis edilir?​

Brusella hastalığı nasıl teşhis edilir?
- Karaciğer ve dalakta büyüme,
- Şişmiş lenf düğümleri,
- Açıklanamayan ateş,
- Eklemlerde şişlik ve hassasiyet,
- Ciltte döküntü gibi bulgular tespit edilebilir.
 
Geri
Üst