Koyun yemleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
239.235
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Koyun yemleri nelerdir?​

VERİMSİZ DöNEMDE BESLEME Bunu da şayet merada karnı doyuyorsa otlatarak, mera çok yetersiz ise varsa elimizde 500 gr kadar çayır otu vererek, o yoksa 300 gr kadar kuru yonca otu, onu da temin etmemiz mümkün değilse 200 gr kadar dane yem takviyesi ile geçiştirmemiz mümkündür. Anız otlatması da beslenmede yeterli olur.
Besiye çekilen kuzuya ne verilir?
Ahır besisinde kuzular çabuk kilo almak üzere sıkı bir besiye alınır. Önce yünleri alınmak için kuzular kırkılır. Bu besi döneminde kuzuların 50- 60 Kg. canlı ağırlığa ulaşması için onlara ortalama olarak 80 Kg. Arpa, Yulaf gibi kesif yem verilir.

Koyunlar ne zaman kızgınlığa gelir?​

KIZGINLIK (KOÇA GELME) Dişi koyunların koç ile çiftleşme isteği göstermelerine kızgınlık denmektedir. Koyunda kızgınlık genelde mevsime bağlıdır. Çeşitli bölgelerde farklı zamanlarda olmak üzere yaz ve sonbahar döneminde koyunlar kızgınlık gösterirler.
Kuzu kaç aylıkken hamile kalır?
Koyunlarda gebelik süresi ortalama 147 gündür. En erken beklenen doğum tarihi 138. gün ve en geç 156. gündür. Ancak doğum genelde çiftleşmenin 142. ve 152. gününde yoğunlaşır.

Küçükbaş hayvanlar ne yer?​

Küçükbaş hayvanların besin ihtiyaçları belirlenirken, hayvanın yaşı, ağırlığı ve aşım, gebelik ve laktasyon gibi bulunduğu fizyolojik dönemlere göre değişmektedir. Koyunlar çok çeşitli verimleri olan ve geviş getiren mera hayvanlardır. Çayır, kök ve dikenli bitkiler gibi her tür organik maddeyi tüketirler.
Toklu Besi Yemi nasıl verilir?
Besi yemi alıştırarak verilmelidir. önce azar azar, sonra biraz daha fazla vererek, 15 gün kadar bu alıştırmaya devam etmelidir. Başlangıçta 400-450 gram kesif yem verilir. Her gün 100-200 gram artırılarak yedirilir. Çiftçilerimiz toklu besisinde saman ve yaş pancar posasını çok kullanırlar.

Kuzuların gelişmesi için ne yapılmalı?​

Kuzular bir aydan sonra meraya çıkartılabilir. Kuzu sürüleri anaç sürüden ayrı olarak otlatılmalı ve sürü mevcutları 150-200 kuzu arası olmalıdır. Resim 36: Emiştirme günde iki kez yapılır. Damızlığa ayrılan kuzular 3-4 ay analarını emerler.
Koyunun koca geldiği nasıl anlaşılır?
Bazen meleyerek, erkek hayvanın yanına sokularak veya birbirlerinin üzerine atlamak suretiyle kızgınlık kendini belli eder. Çoğu zaman ise koyunun koçu kabul etmesi kızgınlığın tek belirtisidir. Bu dönemde ferç şişmiştir, çara akıntısı gelir ve sık sık idrarını yapar.
 
Geri
Üst