AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Köy Yufkası Yapımı (Kuru Yufka) Tüm detaylarıyla

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Köy Yufkası Üretimi (Kuru Yufka) Tüm ayrıntılarıyla Tanımı İçin Malzemeler
2 kg un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su

Köy Yufkası Üretimi (Kuru Yufka) Tüm ayrıntılarıyla Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu yoğurma kabına koyalım. İçine tuz ve zeytinyağını katalım. Yavaş yavaş su ilavesiyle poğaça hamurundan bir tık daha sert bir hamur yoğuralım.
Yoğrulan hamuru 20 dk dinlendirip tekrar yoğuralım. Bu süreç hamura çok daha hoş kıvam veriyor. Hamurun üstüne 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürelim üstü örtülü yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan mandalinadan biraz daha küçük bezeler alalım ben 32 cmlik gözleme tavasına nazaran ayarladım. Çokça unladığımız bezeleri bir tepsiye dizelim.
Bezeyi açma tezgahına alıp unlayalım. Tatlı tabağı büyüklüğünde hepsini açalım. Ortalarını bol unlayalım. Tüm bezeler bittikten sonra. Tezgahı unlayıp hamurdan birini alıp pişirme tavasının büyüklüğünde açalım.
Bu formda 4-5 adedini açıp hazırda bekletelim. Tavayı ocağa alıp ısıtalım. Açtığımız yufkayı tavaya koyalım. Çabucak rengi değişince aksi çevirelim. Gerisi pişince tekrar çevirelim hafif pişen yerini tekrar pişirelim.
Pişen yufkaları sofra bezine koyalım. Öteki açtığımız hazırda olan yufkayı koyup pişirelim. O pişerken biz başka yufkalarımızı açalım.
Yardımcınız yoksa bu biçimde hem pratik hemde yufkalar açılmış olarak beklediği için daha hoş kabarıyor. Ancak hava akımı olmasın yoksa pişireceğimiz yufkalar kurur.
Bütün yufkalar piştikten sonra sofra bezine dağıtıp kurutalım. Daha sonra üste üste dizelim üzerini örterek havadar bir yerde koruma edelim.
Kullanacağımız vakit yufkayı su dolu geniş bir tepsi içine batırıp çıkartın sofra bezine koyun yada üzerine su püskürterek de ıslatabilirsiniz daha sonra üzerini örtüp yumuşayana kadar bekletelim miss üzere kokusuyla tüketmeye hazır.
Dilerseniz pişen yufkaları soğuyunca çok kurumasına fırsat vermeden porsiyonlar halinde poşetleyip difrize koyabilirsiniz. Deneyeceklere kolay gelsin.
Püf noktaları;

1- Hamuru yoğururken muhakkak yağ koyun hamura esneklik verir.

2-Yoğrulmuş hamurun üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürüp dinlendirin.

3-Yufkalar pişmeden bir kaç adedini açıp bekletirseniz hem pişirmeniz kolay olur hemde dinlendiği için fazla ununu çekmiş olur onlar pişerken siz öbür hamurları açmış olursunuz.

4-Tavaya aldığınız yufkayı tam pişirmeden çevirin (Bu biçimde pişen yufka pofidik pofidik kabarır zira tam pişmeden çevrildiği için buhar içine hapsolur)

5-Tam pişmeden çevrilen yufkanın ardı güzelce piştikten sonra tekrar o pişmeyen yüzünü pişirin. Görsellerde var. Bu ölçülerden 32 cm’lik tava ölçüsüne nazaran 45 adet yufka çıktı

Köy Yufkası İmali (Kuru Yufka) Tüm ayrıntılarıyla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst