Köy Katmerlisi Tanımı İçin Malzemeler
1 kg un
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz(silme)
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Köy Katmerlisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 kilo unumuzu ortasına havuz yaparak tuzu ve suyu ekleyip dışardan içeri biçimde hamuruzu oluşturup yoğurmaya başlıyoruz .
Yumuşak bir hamur oluşturuyoruz.
Hamuruzu bezelere ayırarak bir bezeyi tezgah üzerinde açıp sıvı yağı serpiştirerek açtığımız yufkayı 4 e katlayalım.
Yağ sürülmemiş ısınmış granit tavada gerili önlü pişirelim.
Kahvaltıda 5 çayı yanlarında olağanüstü bir lezzet afiyet olsun….
Köy Katmerlisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg un
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz(silme)
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Köy Katmerlisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 kilo unumuzu ortasına havuz yaparak tuzu ve suyu ekleyip dışardan içeri biçimde hamuruzu oluşturup yoğurmaya başlıyoruz .
Yumuşak bir hamur oluşturuyoruz.
Hamuruzu bezelere ayırarak bir bezeyi tezgah üzerinde açıp sıvı yağı serpiştirerek açtığımız yufkayı 4 e katlayalım.
Yağ sürülmemiş ısınmış granit tavada gerili önlü pişirelim.
Kahvaltıda 5 çayı yanlarında olağanüstü bir lezzet afiyet olsun….
Köy Katmerlisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı