Koy enstitulerinin kurulus amaci nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Köy enstitülerinin kuruluş amacı nedir?​

Türkiye’de seçilen şehirlerden uzak ancak tren yollarına yakın tarıma elverişli 21 bölgede köy ilkokullarına öğretmen yetiştirmek üzere açılmıştı. Öğretmenler köylülere hem örgün eğitim verecek, okuma yazma ve temel bilgileri kazandıracak hem de modern ve ilmi tarım tekniklerini öğretecekti.

Köy Enstitüleri hangi felsefeye dayanır?​

John Dewey faydaya dayalı, deneyimleyerek öğrenme anlayışını savunmuştur.
Eğitim kurslarının kuruluş amacı nedir?
Okuma-yazma oranının yükseltilmesi ve eğitim-öğretim seferberliğinde kır-kent dengesinin sağlanabilmesi adına açılmış olan bu kurslar, 1930’lu yıllarda Türkiye’nin kalkınma noktasında köy ve köylü üzerinde etkili olan bir yapıdır. Aynı zamanda Köy Eğitmen Kursları, Köy Enstitülerine de zemin hazırlayan temel birimdir.
Köy Enstitüleri eğitimin hangi işlevi?
Köy Enstitüleri, tren yollarına yakın ve tarıma elverişli 21 bölgede kuruldu. Köy Enstitüleri’nde eğitim görenler hem örgün eğitim aldı hem de modern tarım teknikleri konusunda bilgiler edindi. Böylece tarımda verimliliğin arttırılması planlandı.

Köy Enstitüleri dersleri nelerdir?​

Kültür Dersleri ve Çalışmaları: Türkçe, tarih, coğrafya, yurttaşlık bilgisi, matematik, fizik, kimya, tabiat ve okul sağlık bilgisi, zirai işletme ekonomisi ve kooperatifçilik, yabancı dil, el yazısı, resim-iş, beden eğitimi ve ulusal oyunlar, müzik, ev idaresi ve çocuk bakımı, askerlik, öğretmenlik bilgisi.

Köy Enstitüleri hangi felsefi akımlar örtüşür?​

Enstitüler, toplumsal yapıya uygunlukları ile “realist” ve “pragmatik” nitelik gösterirken; yeni toplumu oluşturma niteliği ile oluşturmacılık felsefesinin özelliklerini taşımaktadır. Enstitüler, ayrıca “iş içinde üretim için” eğitim anlayışıyla politeknik eğitimin kimi niteliklerini yansıtmaktadır.
Köy Enstitüleri hangi felsefi akım ile örtüşür?
Köy Enstitüleri ‘klasik’, ‘hümanist’, ‘önyargılardan kurtulmuş’, ‘bilimsel’; karakter inşasını, çalışmayı ve üretmeyi önemseyen eğitim görüşleri açısından hepsiyle de kimi ortaklıklara sahiptir.
Eğitmen kursları ne zaman kuruldu?
1948 yılı içerisinde çıkarılan bir yönetmelikle, eğitmenler için köy enstitülerinde tamamlayıcı kurslar adı altında, köy eğitmenlerini yeniden eğitmeyi amaçlayan kurslar açılmıştır (T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi, XI, 488: 8).

Geri