- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 252.227
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Köy armudu ile neler yapılabilir?
Armut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?- Armutların kabuklarını soyun.
- Bu şekilde temizledikten sonra armutları minik minik doğrayın.
- Bir tencerenin içerisine doğramış olduğunuz armutları, şeker ve suyu alın.
- Ardından içerisine karanfil ve tarçını ekleyin.
- Armut reçelinin kıvam alması ve renginin değişmesi vakit alacaktır.
Armut reçeline ne kadar şeker konulur?
Armut Reçeli Tarifi İçin Malzemeler- 6 tane armut (yumuşamış, tam olmuş olacak)
- 3 su bardağı şeker.
- 1 yemek kaşığı limon suyu.
Armut ile neler yapılabilir?
Nedense Hep İkinci Planda Kalan Armutla Yapabileceğinizi Bilmediğiniz 15 Nefis Tarif
- Boza Soslu Nohutlu Poşe Armut Tarifi.
- Roka ve Armutlu Izgara Pırasa Salatası Tarifi.
- Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları Tarifi.
- Kavanozda Yoğurtlu Meyve Salatası Tarifi.
- Armutlu Kek Tarifi.
- Armutlu Strudel Tarifi.
- Bademli Armutlu Tart Tarifi.
Armut reçeli tarifi nasıl yapılır?
Armut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Armutların kabuklarını soyup, enine yuvarlak olarak bıçakla dilimleyin ve çekirdeklerini alın.
- Çekirdek ve kabukları tencerenin dibine yayıp, üzerine armutları ekleyin.
- Üzerine şeker ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
- Ocağa alıp, kaynayana dek orta ateşte ısıtın.
Armuttan marmelat yapılır mı?
Armutların kabuklarını soyun ve ortadan önce ikiye sonra da 4 eş parçaya ayırın. Çekirdekli kısımları dikkatlice çıkartın ve kaynatacağınız tencereye yerleştirin. Limon suyunu ilave edin ve armutları ovarak kararmasını önleyin. Şekeri ve karanfilleri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 1 saat dinlendirin.Armut nasıl muhafaza edilir?
Armut buzdolabında Nasıl Saklanır?- Armut, buzdolabında üzeri açık kalıp, hava alacak şekilde buzdolabı poşetinde saklanabilir.
- Çekirdekleri ve sapları ayıklanmış, dilimlenmiş armutların kararmaması için limonlu suya batırın.
- Büyük kilitli poşet içine yerleştirip, havasını alarak kapatın.
- Buzdolabında muhafaza edin.
Şekersiz Armut reçeli nasıl yapılır?
Şekersiz Armut Reçeli Yapılışı
- Elmaların suyunu sıkın.
- Armutların kabuklarını soyun.
- Armutları bir tencereye alın.
- Üzerine elma suyunu dökün.
- Armutlar yumuşarken, tarçın, karanfil, pekmez, arzuya göre toz şeker ilave edin.
- Limon tuzunu ekleyin.
- Armutlar yumuşayınca bir kaseye alın.
Armut marmelatı yapılır mı?
Armut Marmelatı Tarifi’nin Yapılışı: Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten indirin. Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin. Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Armuttan hoşaf olur mu?
Küp kup dilimlere ayıralım. Tencereye şekeri, suyu koyalım ve kaynayınca armutları ilave edelim. 30 dakika daha kaynatalım kavanozlara koyalım. Afiyet olsun.Elma Armut reçeli nasıl yapılır?
Meyvelerimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz. Bir çorba kasesiyle doğranmış meyveleri ölçüp aynı ölçüde şeker kullanıyoruz. Bir kase meyve bir kase şeker olacak şekilde tencereye doldurup bir gece bekletiyoruz. EXTRA SU KOYMUYORUZ!!!Armuttan marmelatı nasıl yapılır?
Armut buzdolabinda nasil saklanir?
Armut kaç günde bozulur?
Genel olarak armut çeşitlerinin soğukta muhafaza koşulları -1 °C ile 2 °C’de ve %90-95 oransal nemde 1-3 aydır.Şekersiz reçel nasıl yapılır?
Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
- Çekirdekleri çıkarılmış hurma ve kuru üzümleri bir kabın içine alın.
- 10-15 dakika bekleterek yumuşamalarını sağlayın.
- Yumuşadıklarında suyla birlikte blenderdan geçirin.
- Çileklerin yeşil saplarını çıkarın.