AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Koter plagi nedir ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.933
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Koter plağı nedir ne işe yarar?​

Koter plağı uyluk, kalça ya da sırta yapıştırılır. Koter plağının geniş yüzeylü olması yanıkları önler. Koter kaleminin ucunda ortaya sıcaklığın büyüklüğü, dokuya dokunma kısmın büyüklüğüne (contact area), cihaz üzerindeki frekans ve güç ayarına, uygulama süresine ve dalga formuna bağlıdır.

Diatermi yanığı nedir?​

Diatermi yanığı nedir?
Diatermi yanıkları, genelde tam kat yanıklardır ve eksizyon gerektirir (10). Bu nedenle erken debridman tedavide önemlidir. Genellikle ilk aşamada hafif beyazlaşmış bir deri sahası görünümündedir. Özellikle araştırılmazsa farkedilmeyebilir.

Soğuk diseksiyon nedir?​

Soğuk diseksiyon nedir?
Plazmakinetik cerrahi, altın standart yöntem olarak kabul edilen soğuk disseksiyon (bıçakla) yöntemine göre özellikle erken ameliyat sonrası dönemde daha az ağrıya neden olmaktadır. Ağrının az olması oral alımı çabuklaştırmakta, hastaların günlük aktivitelerine dönüşü hızlandırmaktadır.

Koter plağı nasıl kullanılır?​

3.1.2. Donanımın plak işareti olan kısmına koter plağı kablosu takılır ve kablonun diğer kısmına plak yerleştirilir 3.1.3. Plak hastanın cerrahi bölgesinden uzak uygun kısmına yapıştırılır. 3.1.4. Plak hastaya yapıştırıldıktan sonra donanımın ön panelinde donanım kullanıma hazır uyarısı gelmesi gereklidir.

Koter tedavisi nedir?​

Koter tedavisi nedir?
Koter , çeşitli iyi ve kötü huylu deri lezyonlarının tedavisi için dokunun kontrollü yıkımında, kesmede, kanama kontrolünde elektrik akımının kullanıldığı basit, hızlı ve etkili bir yöntemdir.

Koter yanık nedir?​

Koter yanık nedir?
anestezi altındaki hastanı dönüş pedi yerinden sıyrılır ve çok küçük bir kısmı tutmaya başlarsa vücudun bu kısmında da derin doku yanıkları şeklinde yanıklar oluşur. bu yanıklar ameliyatın hemen ardından değil günler içerisinde çürüme ve morarmalar şeklinde ortaya çıkar ve yavaş yavaş daha vahim bir hal alır. bu …
Koter cihazı nasıl çalışır?​
ELEKTROKOTER ÇALIŞMA PRENSİBİ Cihazın ürettiği yüksek frekanslı akım, ince bir uçla dokuya temas ettirildiğinde, dokuda oluşan direnç bölgesinde ısı meydana gelir. Bu değim sırasında metal uç ısınmaz. Hücreler arası sıvı ve kan, yüksek frekanslı akıma karşı gösterdikleri direnç sayesinde ısınırlar.

Koter nedir nasıl kullanılır?​

Koter nedir nasıl kullanılır?
Elektrokoter nedir sorusundan konumuza anlatmaya başlarsak, 200 kHz – 27 MHz arasında olan yüksek frekanslı elektrik akımı ile özel bir iletkenin yardımıyla, 15-400 Watt aralığında enerji üreterek dokuda yakarak kesme ve pıhtılaşma yapabilen cerrahi alanında kullanılan bir alettir.

Koterizasyon ne zaman iyileşir?​

Koterizasyon ne zaman iyileşir?
Kondilom koterizasyonu iyileşme süresi yapılan tedavi seansları sayısı, tedavi edilen bölgeye göre değişmekle birlikte kondilom koterizasyonu yapılan bölge genellikle bir hafta içerisinde iyileşmektedir.

Koter tedavisi nasıl yapılır?​

Kronik rahim ağzı yarası tedavisinde uygulanan en klasik yöntemdir. Yakma tedavisi sırasında, kalem şeklindeki bir probun ucundan elektrik akımı geçirilmesiyle ısı elde edilmektedir. Elde edilen ısı yoluyla, yara bölgesi dağlanmakta ve böylece yara hücreleri öldürülmektedir.

Koterizasyon tedavisi nedir?​

Koterizasyon tedavisi nedir?
Koterizasyon uygulaması ile penis, vulva veya anüs çevresindeki genital siğiller alçak gerilimli bir elektrikli probla yakarak vücuttan çıkarılabilir. Aynı zamanda rahim ağzında bulunan yaralar iyileştirebilir. Bu tedavi yöntemi, genellikle bir ameliyathaneye gerek olmaksızın, doktorun muayenehanesinde yapılabilir.
 
Koter plağı, cerrahi müdahaleler sırasında uygulanan ve yanıkları önlemeye yardımcı olan geniş yüzeyli bir plak olarak kullanılmaktadır. Bu plak, genellikle uyluk, kalça veya sırt gibi bölgelere yapıştırılmaktadır. Koter plağının etkinliği, koter kaleminin ucundaki sıcaklık büyüklüğü, dokuya dokunma kısmının büyüklüğü, cihaz üzerindeki frekans ve güç ayarları, uygulama süresi ve dalga formu gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

Diatermi yanıkları, genellikle tam kalınlıkta yanıklar olup, ciltte beyazlaşmış bir alanın görünümüyle kendini gösterebilir. Bu tür yanıkların tedavisinde erken debridman önemlidir.

Soğuk disseksiyon, plazmakinetik cerrahide kullanılan bir yöntemdir. Soğuk disseksiyon, bıçakla yapılan geleneksel disseksiyon yöntemine göre daha az ağrıya neden olabilir ve hastaların iyileşme sürecini hızlandırabilir.

Koter plağı kullanımı, donanımın plak işareti olan kısmına koter plağı kablosunun takılması ve uygun yere plak yerleştirilmesi şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Koter tedavisi, deri lezyonlarının kontrollü yıkımı, kesimi ve kanama kontrolünde elektrik akımının kullanıldığı hızlı ve etkili bir tedavi yöntemidir.

Koter yanıkları, anestezi altında yapılan bir işlem sırasında yanlış uygulama sonucu ortaya çıkabilen derin doku yanıklarıdır.

Koter cihazının çalışma prensibi ise, yüksek frekanslı akımın ince bir uçla dokuya temas etmesi sonucunda dokuda ısı oluşmasıdır. Metal uç ısınmazken, hücreler arası sıvı ve kan yüksek frekanslı akıma karşı direnç göstererek ısınır.

Koter, cerrahi müdahalelerde kullanılan yüksek frekanslı elektrik akımı ile dokuda kontrol edilmiş yıkım, kesme ve pıhtılaşma sağlayan bir cerrahi alettir.

Koterizasyon tedavisi, genital siğilleri veya belirli yaraları yakma yoluyla tedavi etmeyi sağlayan bir yöntemdir. Bu tedavi genellikle ameliyathane ortamına gerek duyulmadan, muayenehanede yapılabilir.
 
Geri
Üst