AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kosullu bicimlendirme nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.156
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Koşullu biçimlendirme nasıl yapılır?​

Metin, sayı veya tarih/saat değerleri içeren hücreleri biçimlendirme
- Aralıkta, tabloda veya PivotTable raporunda bir veya birden çok hücre seçin.
- Giriş sekmesinde, Stil grubunda, Koşullu Biçimlendirme seçeneğinin yanındaki oku ve ardından Hücre Kurallarını Vurgula seçeneğini tıklatın.

Koşullu biçimlendirme fonksiyonu nedir?​

Koşullu biçimlendirme fonksiyonu nedir?
KOŞULLU BİÇİMLENDİRME NEDİR? Excel’de çok sık kullanılan bir özellik de Koşullu Biçimlendirmedir. Bu özellik; belirli hücre aralıklarını belirli koşullara göre, genellikle o koşula uyan hücrelerin ark plânlarını renklendirme ile vurgulayarak belirginleştirmek için kullanılır.

Koşullu biçimlendirme nasıl iptal edilir?​

Koşullu biçimlendirme nasıl iptal edilir?
Sorgula sekmesinde, Fazla Hücre Biçimlendirmesini Temizle’ye tıklayın. Yalnızca etkin çalışma sayfasının mı yoksa tüm çalışma sayfalarının mı temizleneceğini belirleyin. Fazla biçimlendirme temizlendikten sonra, sayfalardaki değişiklikleri kaydetmek için Evet’i veya iptal etmek için Hayır’ı tıklatın.

Koşullu hesaplama fonksiyonu nedir?​

Koşulların doğru veya yanlış olup olmadığını test etmek ve ifadeler arasında mantıksal karşılaştırmalar yapmak birçok görev için yaygındır. Koşullu formüller oluşturmak için VE, VEYA, NOTve EĞER işlevlerini kullanabilirsiniz. Örneğin, EĞER işlevi aşağıdaki bağımsız değişkenleri kullanır.

Excel tarih sıralama nasıl yapılır?​

Excel tarih sıralama nasıl yapılır?
Fareyi sütun boyunca aşağı doğru sürükleyip sıralamak istediğiniz tarihleri seçin. Giriş sekmesi > Sırala ve Filtrele’nin altındaki oka tıklayın ve sonra da Eskiden Yeniye Sırala’ya veya Yeniden Eskiye Sırala’ya tıklayın.

Excelde gün ay yıl nasıl yazılır?​

Excelde gün ay yıl nasıl yazılır?
Tarih biçimini değiştirme
- Değiştirmek istediğiniz hücrelere sağ tıklayın.
- Giriş sekmesinde Biçim > Format Hücreleri Biçimlendir’e tıklayın veya Ctrl+1 (Mac’te, Command+1) tuşlarına basın.
- 3. İstediğiniz Yerel ayarı (konum) ve Tarih biçimini seçin.
- Tarihleri biçimlendirme hakkında daha fazla bilgi için bkz.
Excel koşullu biçimlendirme nasıl kaldırılır?​
Geçerli çalışma sayfasında fazla biçimlendirmeyi kaldırmak için aşağıdakileri yapın:
- Sorgula sekmesinde, Fazla Hücre Biçimlendirmesini Temizle’ye tıklayın.
- Yalnızca etkin çalışma sayfasının mı yoksa tüm çalışma sayfalarının mı temizleneceğini belirleyin.

Metni kaydır düğmesi ne işe yarar?​

Metni kaydır düğmesi ne işe yarar?
Microsoft Excel, metni kaydırarak hücre içinde birden çok satırda görünmesini sağlayabilir. Hücreyi, metnin otomatik olarak kaydırılacağı şekilde biçimlendirebilir veya el ile satır sonu girebilirsiniz.

Word metni kaydır ne işe yarar?​

Word metni kaydır ne işe yarar?
Metinle aynı hizaya eklenen resimler, metin içinde eklendikleri yere bağlanır ve metnin içindeki herhangi bir karakter gibi kabul edilir (metne hizalanır). Bunlar, çevrelerindeki metinle birlikte otomatik olarak taşınır. Bir resim seçin. Resim Biçimi veya Biçim’e gidin ve Metni Kaydır > Metinle Aynı Hizada’yı seçin..
 
Koşullu biçimlendirme, Excel'de belirli koşullara bağlı olarak hücreleri vurgulamak veya belirginleştirmek için kullanılan bir özelliktir. Bu işlemi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Aralıkta, tabloda veya PivotTable raporunda bir veya birden çok hücre seçin.
2. Excel'in üst menüsünde bulunan "Giriş" sekmesine tıklayın.
3. "Stil" grubunda, "Koşullu Biçimlendirme" seçeneğinin yanındaki oku tıklayın.
4. Açılan menüden "Hücre Kurallarını Vurgula" seçeneğini tıklayarak istediğiniz koşullu biçimlendirmeyi uygulayabilirsiniz.

Koşullu biçimlendirme, belirli hücre aralıklarını belirli koşullara göre vurgulamak için kullanılır. Bu sayede verileri daha hızlı analiz etmek ve anlamak mümkün hale gelir. Eğer bir hücre için birden fazla koşul belirlemek isterseniz, "Yeni Kural" seçeneğini kullanarak ayrı ayrı koşullar tanımlayabilirsiniz.

Ayrıca, koşullu biçimlendirme fonksiyonları olan VE, VEYA, NOT ve EĞER gibi Excel işlevlerini kullanarak daha karmaşık koşullar belirleyebilir ve istediğiniz biçimlendirmeyi uygulayabilirsiniz. Bu işlevlerle belirli koşulların sağlanıp sağlanmadığını test edebilir ve verilere göre özelleştirilmiş biçimlendirmeler yapabilirsiniz. Bu şekilde, verilerinizi daha anlaşılır bir şekilde görselleştirebilirsiniz. Ayrıca, koşullu biçimlendirme işlemini istediğiniz zaman kaldırmak için de belirtilen adımları uygulayarak bu özelliği geri alabilirsiniz.
 
Geri
Üst