AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kosudan sonra diz agrisi normal mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Koşudan sonra diz ağrısı normal mi?​

Koşucu Dizi (Patellafemoral Ağrı) Koşucu dizi, diz kapağındaki kıkırdak dokusunun zedelenmesiyle ortaya çıkan bir sakatlıktır. Koşu yapanlarda en sık görülen spor sakatlıkları arasındadır. Çoğunlukla ilk belirtisi, diz kapağının arkasında ve alt kısmında hissedilen ağrıdır.

Koşu bandı dizlere neden zararlı?​

Koşu bantlarının özellikle bu geri tepme özelliği önemlidir. Koşu bandının yüzeyi uygun olmadığında kalça, diz ve ayak bileği eklemlerini zorlayabilir veya sırt üzerinde çok fazla sarsıcı etki yaratabilir.
Koşmak sağlığa zararlı mı?
Koştuğunuzda kanın vücudunuzdaki dolaşımını daha aktif hale getireceğiniz için kardiyovasküler kapasitenizi de artıracak ve vücut geliştirme branşına destek olacak şekilde kaslarınız oksijen ve besinlerle daha iyi beslenecektir.

Koşmak yararlı mı?​

Her sporda olduğu gibi koşu sporu da kilo verme konusunda çok faydalıdır. Özellikle koşmak tüm vücudu aynı anda çalıştıran bir spor türüdür. Bu sayede kişilerin daha hızlı kilo vermesini sağlar. Ayrıca koşu sporu vücutta biriken yağ ve karbonhidrat oranını minimum seviyeye indirilir.

Spor yaptıktan sonra diz ağrısı nasıl geçer?​

Hastanın durumuna göre, ilaç tedavisi, egzersiz ve fizik tedavi, bandajlama veya dizlik kullanımı gibi farklı tedaviler uygulanabilir. Eğer hastanın şikayetleri kronikleşirse, eklem kıkırdağında bir hasarlanma oluşursa eklem kıkırdağına yönelik iyileştirici enjeksiyon tedavileri uygulanabilir.
Koşmak öldürür mü?
Bilim insanları hızlı koşmanın, kalp sağlığı açısından oturmak kadar ölümcül olduğunu belirledi. Sağlıklı kalmanın yolu haftada 3 kez hızlı yürüyüş ya da düşük tempoda koşmak. Kopenhag Frederiksberg Hastanesi’nin yaptığı araştırmaya göre, çok hızlı ve fazla koşmak sağlığa zararlı olabilir.
Düzenli yapılan koşu sayesinde bireylerin nabızları daha düzenli çalışmaya başlar. Bu sayede özellikle uzun vadede kalbin daha az yorulmasına ve kalp ritminin düzene girmesine yardımcı olur. Rutin şekilde yapılan koşu sporu sayesinde kalp hastalıkları riskini de %50’ye kadar azaltabilirsiniz.
 
Geri
Üst