Kostokondrit tehlikeli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kostokondrit tehlikeli mi?​

Kostokondrit acil bir durum değildir, ancak göğüste ani ve şiddetli bir ağrı ortaya çıktığında, kalp krizi olasılığı nedeniyle hemen doktorunuza başvurun.
Kostokondrit nasıl anlaşılır?
Derin nefes almak, öksürme veya gövdenin hareketi ile ağrı oluşabilir. Kostokondral bileşke denilen kaburga kemiğinin eklem yerlerinde bastırmakla hassasiyet olması kostokondrit tanısı için olmazsa olmazdır. Kostokondritte fark edilebilir bir şişlik ya da apse olmaz.
Kostokondrit nasıl teşhis edilir?
Koskondrit Nasıl Teşhis Edilir? Doktorunuz bir teşhis koymadan önce fiziksel muayene gerçekleştirecektir. Belirtilerinizi de soracaktır. Fiziksel muayene sırasında, doktorunuz göğüs kafesinize bastırarak ağrının derecesini değerlendirir.

Kostokondrit için hangi doktora gidilir?​

Darbe kaynaklı bir kaburga ağrınız varsa hastanelerin Ortopedi ve Nöroloji kliniğine başvurmanız faydalı olabilir. Ancak ağrının nedenini bilmiyorsanız yine hastanelerin dahiliye polikiniklerine başvurmanız gerekir. Gerektiğinde dahiliye doktoru durumunuza göre sizi başka bir bölüme yönlendirecektir.
İman tahtası neden olur?
Göğüs kafesi ön tarafındaki kemiğe “iman tahtası” adı verilmiştir. Latince adı “STERNUM” (Göğüs Kemiği)’dur. Neden o ismin verilmiş olabileceğine dair ise kanaatimiz şudur; göğüs kafesi içinde barındırdığı organlara adeta çatı görevi görür. Sağlamdır ancak çelik değil kemiktir, yani tahta gibi biraz zorlanınca kırılır.
Kaburga ağrısı nerelere vurur?
Kaburga ağrısı veya göğüs kafesi ağrısı, göğüs bölgesinin alt kısmı ile göbeğin üst kısmı arasında herhangi bir yerde hissedilen ağrılarla kendini gösterir. Bu ağrılar dinlenme sırasında veya hareket ederken ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda ise hareketle birlikte ağrının şiddeti artar.

Sternum hassasiyeti nedir?​

göğüs kafesimizin önündeki uzun, yassı kemiğimiz. halk arasındaki adı iman tahtasıdır. iman tahtasına bastırmakla hastanın ağrısı ya da rahatsız olması durumunda sternal hassasiyet olduğundan bahsedilir ki kemik iliğinin hasta hücreler ile dolu olduğuna delalettir.
Gögüs kafesi Çıtlaması neden olur?
uzun süre spor yapıp bırakanlarda görülür genelde. bir sağlık problemine delalet olmamakla birlikte röntgen çektirmekte fayda var. ayrıca; “15-25 yaş grubunda kostakondrit denilen kaburga ve göğüs kemiğiniz arasındaki eklemlerin inflamasyonu sık görülen bir rahatsızlıktır.
Xiphoid çıkıntı ağrısı nasıl geçer?
Sifodini tedavi edilmedende bir süre sonra kendiliğinden geçebilir, ilaç tedavisi gerekebilir veya bir süre sessiz kaldıktan sonra tekrarlayabilir. Ağrılı bölgeye sıcak-soğuk uygulamaları ve ağrı kesiciler ( steroid olmayan antiromatizmal ilaçlar) şikâyetlere iyi gelebilir.

Insanın iman tahtası neresi?​

Sternum veya göğüs kemiği, sağ ve sol kaburga kemiklerini bir arada tutan göğüs kafesi kemiği. İman tahtası olarak da bilinir.
Kaburga ağrısı nasıl anlaşılır?
 
Geri
Üst