AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Köstebek Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Köstebek Pasta Tanımı İçin Gereçler

Kutunun içinde bulunanlar
275 gram un karışımı
135 gram krema karışımı
40 gram çikolata kesimleri
Tarife nazaran ek edeceklerimiz
Un karışımı için
100 gram yumuşak margarin
2 adet yumurta
75 ml (7-8 yemek kaşığı) süt
Krema karışımı için
350 ml (3,5 çay bardağı) soğutulmuş süt
3 adet muz
Kalıp önerisi 26 cm çapında kelepçeli kalıp


Köstebek Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hazırlanışına geçelim. Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı için fırını belirtilen biçimde ayarlayıp ısınması için evvelce açınız. Alt – üst pişirme 170 derece (Önceden ısıtılmış)
Kalıbımızın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayalım, un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine margarin, yumurta ve sütü ek edelim.
Mikserin çırpıcı uçları ile evvel düşük, sonra yüksek periyotta toplam 3 dakika çırpalım hamuru kalıba döküp fırının orta rafına yerleştirelim ve belirtilen müddette pişirelim.
Tabanın hazırlanışı için fazla kabarmamış olan bu keki soğuyunca kalıptan çıkaralım, keki servis tepsisine yerleştirelim ve kenarından 2 parmak hisse kalacak halde kaşık yardımı ile orta kısmı oyalım.
Oyduğumuzda çıkan kırıntıları ufak bir kasede ufalayalım, kekin iç kısmına muzlarımızı yerleştirip tabanı dolduralım.
Kremanın hazırlanışı ve servis için çırpma kabına buzdolabında soğutulmuş sütü boşaltıp üzerine krema karışımını ek edelim. Mikser ile çırpalım.
Daha sonra çikolata modüllerini ek edip tekrar çırpalım. Kremayı muzların üzerinden başlayarak tabanı tam dolduracak halde yayalım ve oval bir hal aldıralım.
En son olarakta ufaladıydınız kek kırıntılarını üzerine kremayı büsbütün kapatacağım formda serelim ve bu süreçte bittikten sonra 2 saat dolapta bekletelim. Afiyet olsun
 
Geri
Üst