AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Köstebek Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
İçi materyaller;
2 paket krem şanti
1 paket toz krema
4-5 adet muz
1 çay bardağı damla çikolata

Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
Daha sonra sıvı materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından toz gereçleri eleyerek ekleyip spatula yardımıyla aşağıdan üste gerçek yavaşça homojen kıvam alana dek karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbınız varsa kalıba yoksa da küçük uzunluk yuvarlak bir borcama altına pişirme kağıdı sererek karışımı aktaralım.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika denetimli olarak pişirelim.
Kekimiz pişerken krem şanti ve kremayı hazırlayıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Fırından çıkan keki soğuduktan sonra üzerine yuvarlak bir oyuk açalım üzerinden aldığımız kek kesimlerini robottan geçirelim ve un kıvamına getirelim.
Oymuş olduğumuz keke bir ölçü krem şanti sürelim daha sonra kremamızı sürdükten sonra muz ve damla çikolatayı ekleyelim.
Kalan krema ve krem şantiyi de ekleyerek un haline getirdiğimiz kek kesimleriyle pastamızı kapatalım.
Afiyet olsun

Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst