- Konu Yazar
- #1
cıMalzemeler
Kek icin ;
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sut
*2 paket kabartma tozu
*50 gram kakao
*Alabildiği kadar un
İci icin;
*2 paket krem santi
*1 tane muz
Kostebek Pasta (Tencerede) Tarifi Yapılışı
1
*Kekimiz icin once yumurta ve şekeri kopurene kadar cırpalım
*Daha sonra sıvı yağı, suyu ,sutu kabartma tozu ve kakaoyu koyalım biraz daha karıştıralım
*Sonra unumuzu ekleyelim Kek hamurumuz hazır durumda
*Granit bir tencerenin dibini yağlayalım ve kek hamurumuzu dokelim
*Kısık ateşte pişmeye bırakalım
*Kapağını pişene kadar hic acmayalım
*Benim kekim yarım saatte pisti
*Daha sonra keki bir servis tabağına alalım ve soğumaya bırakalım bu sırada krem santimizi yapalım
*2 paket krem santiye bir su bardağından 2 parmak eksik sut koydum Cunku krem santinin koyu bir kivam olmasi lazım
*Krem santimi cırpıp 10 dakika buzluğa attım
*Kekim soğuduktan sonra ortasını bir kaşık yardımıyla aldım ortası boş kalacak şekilde oydum
*İcine dilimlediğim muzları koydum ve ustunu krem santi ile kapattım
*İcini aldığım diğer kekleri ise rondodan gecirdimt ve krem santinin ustune koydum Ve dolapta 34 saat dinlendikten sonra harika bir lezzet ortaya cıkıyor
Afiyet olsun
Kek icin ;
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sut
*2 paket kabartma tozu
*50 gram kakao
*Alabildiği kadar un
İci icin;
*2 paket krem santi
*1 tane muz
Kostebek Pasta (Tencerede) Tarifi Yapılışı
1
*Kekimiz icin once yumurta ve şekeri kopurene kadar cırpalım
*Daha sonra sıvı yağı, suyu ,sutu kabartma tozu ve kakaoyu koyalım biraz daha karıştıralım
*Sonra unumuzu ekleyelim Kek hamurumuz hazır durumda
*Granit bir tencerenin dibini yağlayalım ve kek hamurumuzu dokelim
*Kısık ateşte pişmeye bırakalım
*Kapağını pişene kadar hic acmayalım
*Benim kekim yarım saatte pisti
*Daha sonra keki bir servis tabağına alalım ve soğumaya bırakalım bu sırada krem santimizi yapalım
*2 paket krem santiye bir su bardağından 2 parmak eksik sut koydum Cunku krem santinin koyu bir kivam olmasi lazım
*Krem santimi cırpıp 10 dakika buzluğa attım
*Kekim soğuduktan sonra ortasını bir kaşık yardımıyla aldım ortası boş kalacak şekilde oydum
*İcine dilimlediğim muzları koydum ve ustunu krem santi ile kapattım
*İcini aldığım diğer kekleri ise rondodan gecirdimt ve krem santinin ustune koydum Ve dolapta 34 saat dinlendikten sonra harika bir lezzet ortaya cıkıyor
Afiyet olsun