Köstebek Pasta Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Köstebek Pasta Tanımı İçin Gereçler

Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 er paket kabartma tozu, vanilya şekeri
Kreması için;
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt yahut bir paket sıvı krema
Yarım çay bardağı damla çikolata
Ortası için;
6 tane muz

Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel fırını 180 derece alt üst ayarsa ısıtın.
Kek için bütün gereçler oda ısısında olmalı.
Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
Sıvıyağ ve sütü ekleyin karıştırın ,sonra un ,kakao, kabartma tozu, vanilya şekerini eleyerek karışıma ekleyip çırpın kelepçeli kalıba dökün.
Kelepçeli kalıbın tabanına fırın kağıdı serin yada yağlayın.
Sıcak fırında pişirin 30 dakikaya yakın müddette benim kekim pişti.
Keki kürdan testi yapıp fırından alıp soğutun.
Kremşantileri soğuk süt yahut krema ile çırpın damla çikolataları ekleyin karıştırın buz dolabına kaldırın.
Soğuyan kekin ortasını oyun oyulan kesimleri robottan geçirin.
Kekin tabanına iki kaşık krema sürün muzları bütün yerleştirin .
Üzerine kalan kremayı sürün ancak dümdüz yaymayın biraz zirveli sürün yüksek olsun.
Kremanın üzerine ufalanmış keki elinizle dökün yeniden hafif doruklu olacak formda.
Kek kesimleri biraz artıyor o artan kekleri saklama kabına kıyıp diğer yerde kullanabilirsiniz.
3 saat buzdolabında dinlendirip servis edin afiyet olsun.
Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst