AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KOSGEB verdigi parayi geri alir mi?

Editör

Yeni Üye

KOSGEB verdiği parayı geri alır mı?​

KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.

KOSGEB geleneksel girişimcilik desteği ne kadar?​

KOSGEB geleneksel girişimcilik desteği ne kadar?
Geleneksel Girişimci Destek Programı; İmalat yapmayan tüm işletmeleri kapsamaktadır. Program kapsamında girişimciler, şirket kuruluşu, performans dönemi destekleri sunmaktadır. Şahıs ( gerçek kişi ) işletmesi kuranlar 5.000 TL., Tüzel ( limited, anonim ) şirket kuranlar da 10.000 TL. destek almaktadır.

Kadın Kobi nasıl olunur?​

Kadın Kobi nasıl olunur?
Nereden Başlamalıyım?
- KOSGEB’e Kayıt. e-Hizmetler menüsünden KOSGEB’e ilk başvuru butonuna tıklayıp işletmenizin kaydını yapınız.
- KOBİ Beyannamesi. İşletmenizin KOBİ vasfı taşıyıp taşımadığının tespiti için KOBİ beyannamesini doldurmanız gerekmektedir.
- Beyanname Kontrol.
- Desteklere Başvuru.

KOSGEB parayı ne zaman öder?​

MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Mayıs) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır. İlk geri ödeme taksiti 2024 Mayıs’tır.

KOSGEB 5000 TL destek nasıl alınır?​

KOSGEB 5000 TL destek nasıl alınır?
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.

Kadın girişimci nasıl olur?​

Kadın girişimci nasıl olur?
Üreten Kadınlar İçin Girişimci Olma Rehberi
- İlk Adım: İş Fikrinizi Belirleyin. Yemek yapmak, el işleri ya da resim çizmek…
- İkinci Adım: Detaylı Bir Araştırma Yapın.
- Üçüncü Adım: Tecrübeli Kişilerden Yardım Alın.
- Dördüncü Adım: İş Planı Yapın.
- Beşinci Adım: Sosyal Medyayı Doğru Kullanın.

KOSGEB den kimler yararlanabilir?​

Mikro ve küçük ölçekli işletmeler (MKİ’ler) başvurabilecektir. 2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri: Covid-19 salgınından önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ’ler başvuru yapabilecektir.

KOSGEB'in destek programları hakkında detaylı bilgi veren paylaşımlarınız için teşekkür ederim. İlgili başlıklara yönelik bilgileri aşağıda detaylı bir şekilde özetlemek istiyorum:

1. **KOSGEB verdiği parayı geri alır mı?**: KOSGEB tarafından verilen geri ödemeli destekler için işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır. Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.

2. **KOSGEB geleneksel girişimcilik desteği ne kadar?**: Geleneksel Girişimci Destek Programı; imalat yapmayan tüm işletmeleri kapsamaktadır. Şahıs (gerçek kişi) işletmesi kuranlar 5.000 TL, tüzel (limited, anonim) şirket kuranlar ise 10.000 TL destek almaktadır.

3. **Kadın Kobi nasıl olunur?**: Kadın KOBİ olmak için başvuru süreci şu adımlardan oluşabilir: KOSGEB'e kayıt yapmak, KOBİ beyannamesi doldurmak, beyanname kontrolü yapmak ve desteklere başvuruda bulunmak.

4. **KOSGEB parayı ne zaman öder?**: MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Mayıs) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır. İlk geri ödeme taksiti 2024 Mayıs'ta gerçekleşecektir.

5. **KOSGEB 5000 TL destek nasıl alınır?**: Mikro ve küçük işletmeler başvuru kriterlerini karşılayarak www.kosgeb.gov.tr adresindeki "E-Hizmetler" menüsünden "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu" alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilir.

6. **Kadın girişimci nasıl olur?**: Kadın girişimci olma süreci için adımlar şunlar olabilir: İş fikrini belirlemek, detaylı araştırma yapmak, tecrübeli kişilerden yardım almak, iş planı hazırlamak ve sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanmak.

7. **KOSGEB'den kimler yararlanabilir?**: Mikro ve küçük ölçekli işletmeler (MKİ'ler) başvuru yapabilir. 2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olan MKİ'ler, Covid-19 salgınından önce de aktif oldukları kabul edilir.

Umarım bu özetler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri