AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kosgeb Hangi Projelere Destek Veriyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Kosgeb, girişimcilerin iş hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için birçok projeye destek vermektedir. Kosgeb Hangi Projelere Destek Veriyor? sorusunun cevabı, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin projelerini kapsamaktadır. Kosgeb destekleri, inovasyon, Ar-Ge, eğitim, pazarlama ve teknoloji gibi alanları içeren 5N1K prensibi ile şekillendirilmiştir. Girişimciler, yeni ürün veya hizmetlerin geliştirilmesi, üretim kapasitesinin artırılması, ihracatın teşvik edilmesi, işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerine katkı sağlanması gibi projelerde Kosgeb’in desteklerinden yararlanabilir. Bunun yanı sıra, işletme sahipleri, iş planı hazırlama, danışmanlık hizmetleri ve eğitim programları gibi konularda da Kosgeb’in desteklerinden faydalanabilir.
İçindekiler

KOSGEB Hangi Projelere Destek Veriyor?

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimini desteklemek amacıyla çeşitli projelere finansal destek sağlamaktadır. KOSGEB’in destek verdiği projeler arasında aşağıdaki başlıklar yer almaktadır:

1. Girişimcilik Desteği

KOSGEB, yeni girişimcilerin iş kurmalarını teşvik etmek amacıyla çeşitli destekler sunmaktadır. Bu destekler arasında iş planı hazırlama, eğitim programları, danışmanlık hizmetleri, sermaye desteği ve faizsiz kredi imkanları bulunmaktadır.

2. İnovasyon ve Ar-Ge Desteği

KOSGEB, işletmelerin inovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerini desteklemektedir. Bu kapsamda, Ar-Ge projeleri için mali destek sağlanmakta, patent ve marka tescili gibi işlemler için de destek verilmektedir.

3. Uluslararası Pazarlama ve İhracat Desteği

KOSGEB, işletmelerin uluslararası pazarlara açılmasını ve ihracat yapmasını desteklemektedir. Bu destekler arasında fuar katılımı, pazar araştırması, tanıtım faaliyetleri ve ihracat eğitimleri yer almaktadır.

4. Eğitim ve Danışmanlık Desteği

KOSGEB, işletmelerin yönetim becerilerini geliştirmeleri için eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. İşletme yönetimi, finansal yönetim, pazarlama ve satış gibi konularda eğitim programları düzenlenmekte ve danışmanlık hizmetleri sağlanmaktadır.

5. İşletme Geliştirme Desteği

KOSGEB, işletmelerin büyümelerini ve gelişmelerini desteklemektedir. Bu destekler arasında makine ve teçhizat alımı, yazılım desteği, enerji verimliliği projeleri ve kalite yönetimi gibi konular yer almaktadır.

6. Sektörel Destek Programları

KOSGEB, farklı sektörlere yönelik olarak destek programları düzenlemektedir. Bu programlar, sektördeki işletmelerin rekabet güçlerini artırmalarını hedeflemekte ve sektörel ihtiyaçlara yönelik çözümler sunmaktadır.

7. Kobi Gelişim Destek Programı

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimini desteklemek için Kobi Gelişim Destek Programı’nı uygulamaktadır. Bu program kapsamında işletmelere eğitim, danışmanlık ve finansal destek sağlanmaktadır.

8. Genç Girişimcilik Desteği

KOSGEB, genç girişimcilerin iş kurmalarını teşvik etmek amacıyla çeşitli destekler sunmaktadır. Genç girişimcilere yönelik olarak iş planı hazırlama, eğitim programları, sermaye desteği ve faizsiz kredi imkanları gibi destekler sağlanmaktadır.

9. Kadın Girişimcilik Desteği

KOSGEB, kadın girişimcilerin iş kurmalarını teşvik etmek ve işletmelerini geliştirmelerini desteklemektedir. Kadın girişimcilere yönelik olarak iş planı hazırlama, eğitim programları, sermaye desteği ve faizsiz kredi imkanları gibi destekler sağlanmaktadır.

10. Yenilikçi Ürün ve Süreç Geliştirme Desteği

KOSGEB, işletmelerin yenilikçi ürün ve süreçler geliştirmelerini desteklemektedir. Bu destekler arasında ürün tasarımı, prototip üretimi, test ve analiz hizmetleri gibi faaliyetler yer almaktadır.

11. İş Sağlığı ve Güvenliği Desteği

KOSGEB, işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği konularında iyileştirmeler yapmalarını desteklemektedir. Bu destekler arasında eğitim programları, danışmanlık hizmetleri ve iş sağlığı ve güvenliği ekipmanları temin etme gibi faaliyetler yer almaktadır.

12. Sosyal Girişimcilik Desteği

KOSGEB, sosyal sorumluluk projeleri yürüten girişimcileri desteklemektedir. Bu destekler arasında iş planı hazırlama, eğitim programları, danışmanlık hizmetleri, sermaye desteği ve faizsiz kredi imkanları gibi destekler sağlanmaktadır.

13. İşbirliği ve Kümelenme Desteği

KOSGEB, işletmelerin işbirliği ve kümelenme faaliyetlerini desteklemektedir. Bu destekler arasında işbirliği projeleri için mali destek sağlanmakta ve kümelenme faaliyetlerine yönelik destekler sunulmaktadır.

14. İşyeri Modernizasyon Desteği

KOSGEB, işletmelerin işyerlerini modernize etmelerini desteklemektedir. Bu destekler arasında işyeri tasarımı, yenileme ve donanım alımı gibi faaliyetler yer almaktadır.

15. İşletme Sürekliliği Desteği

KOSGEB, işletmelerin kriz dönemlerinde sürekliliklerini sağlamalarını desteklemektedir. Bu destekler arasında finansal danışmanlık, kriz yönetimi eğitimleri, yeniden yapılanma süreçlerine destek gibi faaliyetler yer almaktadır.

16. İşletme Rekabet Desteği

KOSGEB, işletmelerin rekabet güçlerini artırmalarını desteklemektedir. Bu destekler arasında pazarlama, markalaşma, dijital dönüşüm, e-ticaret gibi konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanmaktadır.

17. İşletme İnovasyon Desteği

KOSGEB, işletmelerin inovasyon faaliyetlerini desteklemektedir. Bu destekler arasında inovasyon stratejileri oluşturma, inovasyon yönetimi eğitimleri, inovasyon projeleri için mali destek sağlama gibi faaliyetler yer almaktadır.

18. İşletme Sertifikasyon Desteği

KOSGEB, işletmelerin ulusal ve uluslararası sertifikasyon süreçlerine destek vermektedir. Bu destekler arasında sertifikasyon danışmanlığı, sertifikasyon maliyetlerine katkı sağlama gibi faaliyetler yer almaktadır.

19. İşletme Enerji Verimliliği Desteği

KOSGEB, işletmelerin enerji verimliliği faaliyetlerini desteklemektedir. Bu destekler arasında enerji verimliliği danışmanlığı, enerji verimliliği projelerine mali destek sağlama gibi faaliyetler yer almaktadır.

Kosgeb Hangi Projelere Destek Veriyor?

Kosgeb, işletmelerin teknolojik yenilik projelerine destek vermektedir.
Kosgeb, girişimcilere iş kurma ve işletme giderlerine destek sağlamaktadır.
Kosgeb, kadın girişimcilere özel destek programları sunmaktadır.
Kosgeb, ihracat yapmak isteyen işletmelere finansal destek sağlamaktadır.
Kosgeb, genç girişimcilere iş kurma ve işletme desteği sunmaktadır.

Kosgeb, yenilikçi projelere hibe desteği sağlamaktadır.
Kosgeb, işletmelere eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
Kosgeb, KOBİ’lerin pazarlama ve satış faaliyetlerine destek vermektedir.
Kosgeb, işletmelerin Ar-Ge projelerine finansal destek sağlamaktadır.
Kosgeb, işletmelere makine ve teçhizat alımında destek sunmaktadır.

Geri