AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KOSGEB hangi isletmelere destek veriyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

KOSGEB hangi işletmelere destek veriyor?​

KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri…) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış…) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık…)

Kosgeb şahıs şirketlerine destek veriyor mu?​

Kosgeb şahıs şirketlerine destek veriyor mu?
Şahıs ( gerçek kişi ) işletmesi kuranlar 5.000 TL., Tüzel ( limited, anonim ) şirket kuranlar da 10.000 TL. destek almaktadır. Buna göre düşük, orta-düşük teknoloji faaliyet konuları 100.000 TL, orta-yüksek faaliyet konuları 200.000 TL. ve ileri teknoloji faaliyet konuları 300.000 TL. destek almaktadır.

Kosgeb Girişimcilik Belgesi aldıktan sonra ne yapılır?​

Kosgeb Girişimcilik Belgesi aldıktan sonra ne yapılır?
KOSGEB on Twitter: “Girişimcilik Eğitimi katılım belgesi alındıktan sonra, işletme kuruluş işlemleri gerçekleştirilmelidir.

Kosgeb kredisi için nereye başvurulur?​

KOSGEB başvurusu için KOSGEB il ya da ilçe müdürlüklerinin ziyaret edilmesi gerekir. KOSGEB tarafından sağlanan işyeri açma ve geliştirme destekleri, faizsiz kredi ve hibe kredisi olarak ikiye ayrılmıştır.

Kosgeb Girişimcilik Desteği kimler alabilir?​

Kosgeb Girişimcilik Desteği kimler alabilir?
KOSGEB desteklenen sektörler içerisinde yer alan girişimcilere 2020 yılı itibariyle 60.000 TL kadar hibe desteği sağlıyor. Destek, işgücünü ve istihdamı arttırmak için özellikle kadın, engelli, genç girişimcilere, şehit ve gazi yakınlarına avantajlı olarak veriliyor.

Nace tipi C ne demek?​

Nace tipi C ne demek?
Bu listede, İmalat grubunda; – Ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç); saz, saman ve benzeri malzemelerden örülerek yapılan eşyaların imalatı, gibi faaliyetler yer almaktadır.
KOSGEB Destekleri 2022 ne kadar?​
Destek tutarı: Yeni istihdam edilecek her bir personel için 100.000 TL geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işletmenin Q ve üstü hissesi tek başına bir kadın ortağa ait ise ya da işe alınan personel kadın ise geri ödemeli destek tutarı her bir personel için 110.000 TL olacaktır.

KOSGEB desteği kimlere verilir?​

KOSGEB desteği kimlere verilir?
KOSGEB, 1990 yılında 3624 Sayılı Kanun ile İmalat Sanayi İşletmelerinin ekonomideki yerlerinin geliştirilmesi amacıyla kurulmuş olup, küçük ve orta ölçekli işletmelere karşılıksız yardımda bulunan, işyeri açmak ve kendi işini kurmak isteyen kişilere faizsiz kredi veren kurumdur.

KOSGEB Destek kimler alamaz?​

KOSGEB Destek kimler alamaz?
İşletme, sahip ve ortakları ile bunların eşinden, annesinden, babasından, kardeşinden, çocuğundan ve bunların sahibi/ortağı olduğu işletmelerden destek kapsamında mal/hizmet satın alamaz, böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda destek ödemesi yapılmaz.

KOSGEB 2022 destekleri nelerdir?​

İşte KOSGEB destekleri 2022……
- İnşaat Sektörü KOSGEB’in doğrudan destek verdiği sektörlerden birisi inşaat sektörüdür.
- İmalat Sektörü KOSGEB’in en çok desteklediği sektörlerin başında imalat sektörü gelmektedir.
- Ticaret Sektörü
- Ulaştırma ve Depolama.
- Konaklama ve İçecek Hizmetleri.

KOSGEB Yeni girişimci Desteği ne kadar?​

KOSGEB Yeni girişimci Desteği ne kadar?
Program, kapsamında girişimciler, şirket kuruluşu, performans dönemi destekleri sunmaktadır. Şahıs ( gerçek kişi ) işletmesi kuranlar 5.000 TL., Tüzel ( limited, anonim ) şirket kuranlar da 10.000 TL. destek almaktadır.

Yatırım teşviklerinden kimler yararlanabilir?​

Yatırım teşviklerinden kimler yararlanabilir?
Kamu kurum ve kuruluşları, Kamu kuruluşu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üniversiteler, Dernekler ve vakıflar, Yabancı Sermayenin Türkiye’ deki yatırımları da Yeni teşvik sisteminden yararlanır.

Kimler teşvik alabilir?​

Kısaca kimler yatırım teşvik belgesi alabilir sorusunun cevabı özetlendiğinde; gerçek kişiler, şirketler, sermaye şirketleri ve gerçek şahıs şirketleri, adi ortaklıklar veya iş ortaklıkları, kooperatifler, sınırlı sorumlu kooperatifler, tam sorumlu kooperatifler ve müteselsil kooperatifler, birlikler, dernekler.

Devlet hangi sektörlere destek veriyor?​

Devlet hangi sektörlere destek veriyor?
Destek verilen sektörlere baktığımızda tarım, hayvancılık, turizm, üretim, hizmet, endüstri, ar-ge, yazılım, enerji ve benzerlerini görmekteyiz.

Stratejik yatırım Teşvikleri Nelerdir?​

Stratejik yatırım Teşvikleri Nelerdir?
Yeni Teşvik Sistemi kapsamında; Katma Değer Vergisi (KDV) istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, faiz desteği, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi desteği, yatırım yeri tahsisi ve KDV iadesi destekleri bulunmaktadır.
Devlet kimlere teşvik veriyor?​
Tarımsal örtü altı ve üst bitkisel üretim yapanlar hibe kredi talep edebilmektedirler. İş fikrine yönelik proje üreten yeni girişimcilere hibe kredi desteği verilmektedir. Esnaflar devletten hibe kredi alabilmektedirler. KOBİler devletten hibe kredi almak için başvuru yapabilmektedirler.

Teşvik Nasıl Başvurulur?​

Teşvik Nasıl Başvurulur?
Teşvik Belgesi Almak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?
- Yatırımcıyı temsil ve ilzama yetkili kişi veya kişilerce imzalı müracaat dilekçesi.
- Yatırımcıyı temsil ve ilzama yetkili kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri, kamu kurumları ve şahıs şirketleri ile gerçek kişiler için imza beyannamesi.

Devlet hangi yatırımlara teşvik veriyor?​

Devlet hangi yatırımlara teşvik veriyor?
Turizm Teşvikleri , Turizm yatırım veya Turizm işletme belgeli 1,2,3,4 yıldızlı veya 5 yıldızlı Oteller, Butik otel, Termal oteller, Özel konaklama tesisleri, günübirlik tesisler ve Kırsal bölgelerde, dağ veya yaylalarda kurulan, yönetimi basit, konaklama olanağı yanında, bulunduğu bölgedeki kırsal hayatı deneyimleme …

2 Ülkemizde yatırım yapmak isteyenlere sağlanan teşvikler nelerdir?​

KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Gelir Vergisi Stopajı Desteği, Vergi İndirimi, Sigorta Primi İşveren ve İşçi Hissesi Desteği, Faiz Desteği ve Yatırım Yeri Tahsisidir. Büyük Ölçekli Yatırımlar için asgari sabit yatırım tutarı 50 milyon TL’den başlamak üzere sektörüne göre farklı büyüklüklerle tanımlanmıştır.
 
KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelere destek veren bir kurumdur ve çeşitli sektörlere destek sağlamaktadır. İşte KOSGEB'in destek verdiği sektörler ve detayları:

1. İnşaat Sektörü: Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri gibi inşaat faaliyetlerine destek verilmektedir.

2. Toptan ve Perakende Ticaret: Motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere destek verilmektedir.

3. Ulaştırma ve Depolama: Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık gibi faaliyetlerde bulunan işletmelere destek sağlanmaktadır.

KOSGEB ayrıca şahıs şirketlerine de destek vermektedir. Şahıs işletmesi kuranlar 5.000 TL, tüzel şirket kuranlar ise 10.000 TL destek alabilmektedir. Destek miktarları faaliyet konularına göre farklılık göstermekte olup, düşük, orta-düşük teknoloji ve ileri teknoloji faaliyet konuları için belirlenmiş destek miktarları bulunmaktadır.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi bir işletmeyi resmen işletmeye başlamak için gerekli belgelerden biridir. Bu belgeyi aldıktan sonra işletmenin kuruluş işlemleri gerçekleştirilir.

KOSGEB desteği başvuruları için ilgili il ya da ilçe müdürlüklerine başvurulabilir. Destekler faizsiz kredi ve hibe kredisi olmak üzere iki şekilde sağlanmaktadır.

Girişimcilik Desteği ise KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteren girişimcilere 60.000 TL'ye kadar hibe desteği sağlanmaktadır. Bu destek, işgücü ve istihdamı arttırmak için özellikle kadın, engelli, genç girişimcilere, şehit ve gazi yakınlarına avantajlı olarak verilmektedir.

KOSGEB'in 2022 destekleri arasında inşaat, imalat, ticaret, ulaştırma ve depolama, konaklama ve içecek hizmetleri sektörleri bulunmaktadır.

Yatırım teşviklerinden yararlanmak isteyen kişilerin kamu kurumları, üniversiteler, dernekler, yabancı sermaye yatırımları ve diğer çeşitli kurum ve kuruluşlardan oluşan bir listesi bulunmaktadır.

Devlet genel olarak tarım, hayvancılık, turizm, üretim, hizmet, endüstri, ar-ge, yazılım, enerji gibi çeşitli sektörlere destek vermektedir. Bunun yanı sıra stratejik yatırım teşvikleri de bulunmaktadır.

Yatırım teşvik belgesi almak isteyenlerin gerekli belgeleri temin ederek ilgili kurumlara başvurmaları gerekmektedir. Belgeler arasında yatırımcıyı temsil eden kişilerin imzalı dilekçesi ve noter tasdikli imza sirküleri yer almaktadır.

Son olarak, turizm yatırımları ve diğer sektörlere yönelik çeşitli teşviklerin devlet tarafından sağlandığı bilinmektedir. Teşvikler genellikle KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi gibi avantajları içerebilir.
 
Geri
Üst