AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kosgeb Hangi Alanlarda Destek Veriyor?

SoruCevap

Yeni Üye

Kosgeb Hangi Alanlarda Destek Veriyor? Kosgeb, Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelere destek sağlamaktadır. Kosgeb destekleri, girişimcilik, teknoloji, ürün geliştirme, pazarlama gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır. Girişimcilere Kosgeb desteği ile iş fikirlerini hayata geçirme ve iş kurma fırsatı sunulmaktadır. Kosgeb teknoloji destekleri ile işletmelerin teknolojik altyapılarını güçlendirmeleri sağlanır. Ürün geliştirme desteği ile işletmelerin rekabet güçleri artırılırken, pazarlama destekleri ile de ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşması hedeflenmektedir. Kosgeb ayrıca finansal destek ve eğitim gibi konularda da işletmelere yardımcı olmaktadır.
İçindekiler

KOSGEB, Türkiye’de küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimini desteklemek amacıyla çeşitli alanlarda destekler sağlamaktadır. KOSGEB’in destek verdiği alanlar şunlardır:
1. İmalat Sektörü: KOSGEB, imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelere çeşitli destekler sağlamaktadır. Bu destekler arasında makine-teçhizat alım desteği, yenilikçilik destekleri ve danışmanlık hizmetleri bulunmaktadır.
2. Hizmet Sektörü: KOSGEB, hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelere de çeşitli destekler sunmaktadır. Bu destekler arasında eğitim ve danışmanlık hizmetleri, pazarlama ve markalaşma destekleri yer almaktadır.
3. Tarım Sektörü: KOSGEB, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelere de destekler sağlamaktadır. Bu destekler arasında tarımsal üretim ve pazarlama destekleri, teknolojik yeniliklere uyum sağlama desteği bulunmaktadır.
4. Turizm Sektörü: KOSGEB, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelere çeşitli destekler sunmaktadır. Bu destekler arasında otel ve restoran işletmelerine yönelik finansal destekler, eğitim ve danışmanlık hizmetleri bulunmaktadır.
5. İnovasyon ve Teknoloji: KOSGEB, işletmelerin inovasyon ve teknoloji alanında gelişimini desteklemektedir. Bu destekler arasında Ar-Ge projelerine finansal destek, patent ve marka tescili desteği yer almaktadır.
6. İş Geliştirme ve Yönetim: KOSGEB, işletmelerin iş geliştirme ve yönetim becerilerini geliştirmelerine destek olmaktadır. Bu destekler arasında eğitim programları, danışmanlık hizmetleri ve iş planı hazırlama desteği bulunmaktadır.
7. İhracat Desteği: KOSGEB, ihracat yapmak isteyen işletmelere çeşitli destekler sağlamaktadır. Bu destekler arasında pazar araştırması, fuar katılım desteği, tanıtım ve markalaşma destekleri yer almaktadır.
8. Genç Girişimcilik: KOSGEB, genç girişimcilere yönelik destekler sunmaktadır. Bu destekler arasında girişimcilik eğitimleri, iş kurma ve geliştirme desteği bulunmaktadır.
9. Kadın Girişimcilik: KOSGEB, kadın girişimcilere özel destekler sağlamaktadır. Bu destekler arasında iş planı hazırlama, finansal destek ve eğitim programları yer almaktadır.
10. Yenilikçilik: KOSGEB, yenilikçi iş fikirlerine sahip olan işletmelere çeşitli destekler sunmaktadır. Bu destekler arasında yenilikçilik danışmanlığı, Ar-Ge projelerine finansal destek ve inovasyon eğitimleri yer almaktadır.
11. Enerji Verimliliği: KOSGEB, enerji verimliliği konusunda çalışmalar yapan işletmelere destekler sağlamaktadır. Bu destekler arasında enerji verimliliği danışmanlığı, enerji tasarrufu projelerine finansal destek ve eğitim programları bulunmaktadır.
12. Sosyal Girişimcilik: KOSGEB, sosyal sorumluluk projeleri geliştiren işletmelere destekler sunmaktadır. Bu destekler arasında sosyal girişimcilik eğitimleri, finansal destek ve danışmanlık hizmetleri yer almaktadır.
13. Yatırım Desteği: KOSGEB, işletmelerin yatırım projelerine finansal destek sağlamaktadır. Bu destekler arasında yatırım kredisi, faizsiz kredi ve hibe destekleri bulunmaktadır.
14. Kuluçka Merkezi Desteği: KOSGEB, girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için kuluçka merkezi desteği sunmaktadır. Bu destekler arasında ofis ve işyeri desteği, danışmanlık hizmetleri ve eğitim programları yer almaktadır.
15. Eğitim Desteği: KOSGEB, işletmelere eğitim konusunda destekler sağlamaktadır. Bu destekler arasında işletme yönetimi eğitimleri, pazarlama ve satış eğitimleri, maliyet yönetimi eğitimleri bulunmaktadır.
16. Finansal Destek: KOSGEB, işletmelere finansal destekler sağlamaktadır. Bu destekler arasında faizsiz kredi, hibe ve destekler yer almaktadır.
17. Danışmanlık Hizmetleri: KOSGEB, işletmelere danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler arasında iş planı hazırlama, pazarlama stratejileri geliştirme ve yönetim danışmanlığı yer almaktadır.
18. Markalaşma Desteği: KOSGEB, işletmelerin markalaşma süreçlerini desteklemektedir. Bu destekler arasında marka tescili, tanıtım ve reklam destekleri yer almaktadır.
19. İşbirliği ve Ağ Oluşturma: KOSGEB, işletmelerin işbirliği ve ağ oluşturma faaliyetlerine destek vermektedir. Bu destekler arasında işbirliği projelerine finansal destek, iş ağı oluşturma programları ve sektörel işbirlikleri yer almaktadır.

KOSGEB, girişimcileri ve KOBİ’leri desteklemek için çeşitli alanlarda destek vermektedir.
Girişimcilik, inovasyon, Ar-Ge, eğitim, danışmanlık gibi alanlarda destek sağlar.
İmalat, hizmet, ticaret ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelere destek sunar.
Yeni iş kurmak isteyen girişimciler için finansal destek ve hibe programları sunar.
İnovasyon ve teknoloji odaklı projeleri teşvik eder, Ar-Ge faaliyetlerine destek sağlar.

Girişimcilik eğitimleri, iş planı hazırlama ve pazarlama konularında destek verir.
İşletme geliştirme, verimlilik artırma ve kalite yönetimi konularında danışmanlık sağlar.
İhracat yapmak isteyen işletmelere uluslararası pazarlara açılma desteği sunar.
Kadın girişimcilere özel destek programları ve finansal kaynaklar sağlar.
Yenilikçi projeleri olan girişimcileri teşvik eder ve patent başvurularını destekler.

Geri