AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Koruyucu ailelere devlet para veriyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Koruyucu ailelere devlet para veriyor mu?​

Özellikle hem gönüllü hem de ücretli olarak devlet güvencesi altında, günümüzde birçok farklı koruyucu aile bulunuyor. Koruyucu aileler için baktıkları her çocuk için aylık olarak 485 TL verilmektedir. Bunlar çocuklar için bakım ve eğitim ile beraber öğretim hayatları adına kullanılması gereken miktardır.

Koruyucu aile nasıl bulunur?​

Koruyucu aile nasıl bulunur?
Koruyucu aile olmak isteyenler İl Müdürlüklerinde bulunan koruyucu ailelik birimine başvuru yapabilirler. Başvuru yapıldıktan sonra gerekli evraklar hazırlanarak teslim edilir, detaylı incelemeler sonrasında koruyucu aile olabilme statüsü alabilen kişi ve aileler, çocuk evlerindeki uygun çocuk ile tanıştırılır.

Geçici koruyucu aile modeli nedir?​

Geçici koruyucu aile modeli nedir?
Süreli Koruyucu Aile Modeli nedir? Öz ailesi yanına kısa sürede döndürülme imkânı bulunmayan ya da kalıcı olarak aile yanına yerleştirilemeyen çocuklara, kişi ve ailelerin sağladığı bakımdır.

Koruyucu aileye verilen çocuk geri alınır mı?​

Çocuk uzun yıllar koruyucu ailesinin yanında kalabileceği gibi belirli bir süreden sonra biyolojik ailesine döndürülme ihtimali de bulunmaktadır. Biyolojik ailesine döndürülme ihtimali çocuğun yüksek çıkarı göz önünde bulundurularak kurum tarafından komisyon ile karara bağlanmaktadır.

Koruyucu aile ödemeleri ne zaman ödenir?​

Koruyucu aile ödemeleri ne zaman ödenir?
– Koruyucu aile yanına yerleştirilen her çocuk için giderlerinin karşılanması amacıyla aylık bakım ödemesi her ayın yedisine kadar peşin olarak yapılır.

Koruyucu aile ne kadar maaş alıyor?​

Koruyucu aile ne kadar maaş alıyor?
Koruyucu ailelere baktıkları her çocuk için, çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilme harcamaları için aylık ücret ödeniyor. Koruyucu aileye yapılan ortalama aylık ödeme miktarı bin 485 TL’yi bulurken engelli çocuğa bakan koruyucu aileye yapılan aylık ödeme miktarı 2 bin 57 TL.
Koruyucu aile haftada kaç gün?​
Bu sisteme dahil olan çocuklar koruyucu aile yanında ailenin biyolojik çocuklarında olduğu gibi tam zamanlı olarak 7 gün 24 saat aileyle birlikte kalmaktadır.

Süreli koruyucu aile modeli ne demek?​

Süreli koruyucu aile modeli ne demek?
Süreli Koruyucu Aile Modeli; Öz ailesi, yanına kısa sürede döndürülme imkanı bulunmayan ya da kalıcı olarak aile yanına yerleştirilemeyen çocuklara, kişi ve ailelerin sağladığı bakımdır.

Koruyucu ailede çocuk ne kadar süre kalır?​

Koruyucu ailede çocuk ne kadar süre kalır?
Koruyucu Aile sistemine dahil olan çocuklar sadece hafta sonu mu aile yanında kalır? Bu sisteme dahil olan çocuklar koruyucu aile yanında ailenin biyolojik çocuklarında olduğu gibi tam zamanlı olarak 7 gün 24 saat aileyle birlikte kalmaktadır.

Koruyucu aile olmak için ne kadar beklenir?​

Bir çocuğa tam anlamıyla sorumluluğu alarak bakma yaşı 25-65 yaş aralığı gibi düşünüldüğünde bu yaş aralığında olan kişiler koruyucu aile olabilmektedir. Ailenin eğitim seviyesi toplumu temsil ettiğinden koruyucu aile olmak için gerekli eğitim seviyesi ilkokul seviyesidir.

Koruyucu aile ne kadar ücret alıyor?​

Koruyucu aile ne kadar ücret alıyor?
Koruyucu Aile Ocak-Temmuz Aylık Ödeme Miktarları
YAŞ OKUL DURUMU | ORANLAR % | Aylık Bakım Ücreti
1-4 ve sınıflar ve 5-8 sınıflar (6-14 YAŞ (İlköğretim) | 80 | 1.477,21
15-18 YAŞ (Lise ve Dengi) | 85 | 1569,54
19 +YAŞ (Yüksek Öğrenim) | 90 | 1661,86

Evet, koruyucu ailelere devlet tarafından belirli bir maaş ödenmektedir. Koruyucu aileler, baktıkları her çocuk için aylık olarak 485 TL ödeme almaktadırlar. Bu ödeme, çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilme harcamaları için yapılan bir destektir.

Koruyucu aile olmak isteyenler, İl Müdürlüklerinde bulunan koruyucu ailelik birimine başvuru yapabilirler. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda uygun görülen kişi ve aileler, çocuk evlerindeki uygun çocuklar ile tanıştırılır ve süreç başlamış olur.

Ayrıca, koruyucu ailelerin aldıkları maaş miktarı çocuğun yaşına ve okul durumuna göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, koruyucu ailelere bakılan çocuğun ilköğretim çağında olması durumunda aylık bakım ücreti farklı, lise çağında ise farklı olmaktadır.

Kısacası, devlet koruyucu ailelere maddi destek sağlamakta ve baktıkları çocukların ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmaktadır. Bu destekler belirli standartlara ve yasal düzenlemelere göre verilmektedir.

Geri