AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Koruma roleleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Koruma röleleri nelerdir?​

Koruma Röleleri Nedir?
Mesafe koruma rölesi nasıl çalışır?
Mesafe koruma röleleri çalışma prensibi, hata verisinin alındığı noktadaki akım ve gerilim değerlerinin karşılaştırılması esasına dayanır. Bu karşılaştırmada, gerilim değerinin akım değerine oranı yani empedans esas alınır. Bu sebeple bu rölelere empedans röleleri de denir.
Koruma elemanları nelerdir?
Koruma elemanları şunlardır; Koruma iletkeni, ark boynuzları, ark koruma halkaları ve kuşkonmazlardır. Koruma elemanları sadece enerji nakil hatlarında kullanılmaya sınırlı kalmayıp aynı zamanda Şalt Sahalarında da kullanılmaktadır.

Kaç çeşit röle vardır?​

Röle Çeşitleri
Trafo koruma röleleri nelerdir?
Trafo Koruma Röleleri Koruyucu ekipmanımız sorunlar oluştuğunda güvenilir şekilde tepki verir ve transformatörde olası hasarları saptamaya ve önlemeye yardımcı olur. Trafoya ve uygulamaya bağlı olarak, diğer koruyucu cihazlar kullanılır.
Motor koruma röleleri nelerdir ve hangi amaçlar için kullanılırlar?
Faz koruma röleleri elektrik motorlarını şebekeden gelecek olumsuzluklara karşı korumak amacıyla kullanılır. Amaç trifaze motorların iki faz enerji altında çalışmasını engellemek içindir. Bu koruma görevini termik manyetik röle de sağlar.

Bucholz rölesi ne işe yarar?​

Güç trafolarında meydana gelen iç arızalar sonucu yağın ısınarak genleşmesi ve ortaya çıkan gazın etkisiyle çalışarak koruma yapan rölelere buchholz rölesi denir. Trafo kazanıyla genleşme kabı arasına monte edilir.
Trafo korumaları nelerdir?
Trafo koruması; güç trafolarında meydana gelen arızalardan kaynaklanan hasar ve sistem bozukluğunu sınırlamak ve önlemek için tasarlanmıştır. Çoğu trafo koruma sistemi, trafoya bağlı barajlarda yedek koruma sağlamalıdır. Bazen de trafo koruma sistemi, trafoya bağlı baraların ana korumasıdır.
Motor koruma elemanları nelerdir?
Motorları koruyabilmek için ise çeşitli şalterler kullanılmaktadır. Bu koruyucu elemanlara, motor koruma şalterleri denir….Motor Koruma Şalter Kullanım Alanları

Kumanda devresi koruma elemanları nelerdir?​

Bunlar: Güç kontakları Kumanda kontaklarıdır. Güç kontakları, yüksek akıma dayanıklı olup motor vb. alıcıları çalıştırmak için kullanılır. Kumanda kontakları ise termik aşırı akım rölesi, zaman rölesi, ısı kontrol rölesi, mühürleme vb. gibi düzeneklerin çalıştırılmasında görev yapar.
Rölesi çeşitleri nelerdir?
Röleler normalde açık (Normally Open – NO) veya normalde kapalı (Normally Closed – NC) şekilde üretilebilir. Kullanım amaçlarına göre röleler; zaman röleleri ve koruma röleleri olarak gruplandırılabilir. Zaman röleleri bir kumanda devresini ayarlanan süre sonunda çalıştırmak ya da durdurmak için kullanılan rölelerdir.
Trafo Koruma Nasıl Yapılır?
Tank Koruma: Trafo tankı ile toprak arasına bağlı bir akım trafosunun sekonderinden enerjilenen bir toprak rölesi montajı ile, sargı tank arasında olabilecek bir kısa devre halinde, kesiciyi açtırarak trafonun korunması sağlanır.

Trafo koruma hücresi nedir?​

PNL 36-04 KESİCİLİ GİRİŞ-ÇIKIŞ HÜCRESİ, TRAFO KORUMA HÜCRESİ Sekonder koruma ile tam korumalı olarak enerji giriş-çıkışını sağlamak, kısa devre akımlarında ve aşırı akımlarda sistemin enerjisini keserek korumak ve tesisteki mevcut trafoyu korumak için kullanılır.
Motor koruma rölesi nasıl çalışır?
Faz Koruma Rölesi Çalışma Prensibi Fazlardan birinin gerilimi belirtilen sınır değerinin altına düştüğünde yada faz kesildiği zaman röle bırakır ve motor durur. Faz normal değerine döndüğü zaman röle çeker ve motor yeniden çalışmaya başlar. (PTC kullanılmadığı zaman PTC uçları kısa devre edilmelidir.)
 
Geri
Üst