- Konu Yazar
Korsajlı etek ne demek?
Korsaj vücudu boydan bele saran kadın ve kız çocuklarına yönelik bir giyim eşyasıdır. Modern kullanımda, tipik olarak, 16. ve 18. yüzyıllar arasında Avrupa’da yaygın olarak kullanılan belirli bir üst giysi türünü veya onu etek ve manşetlerden ayırmak için modern bir giysinin üst kısmını ifade eder.Etek kalıbı nasıl hazırlanır?
Modeline karar verilen etek kalıbı derginin teknik sayfasından bulunur. Beden, pafta ve patron belirlendikten sonra milaj kağıdı kalıbın üzerine yerleştirilir. Beden çizgisi takip edilerek kalıp kağıda aktarılır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kalıp üzerindeki tüm çizgilerin kağıda aktarılması.Eteğin bel ölçüsü nasıl alınır?
Eteğin bel ölçüsü nasıl alınır?Bel çevresine güzelce sarılan ip birleşme noktasından kesilir. Daha sonrası ipin ölçüsünü almak için bir cetvel veya metreden yardım almak gerekir. Bu ölçüm doğru sonuçlara ulaşmanızı sağlar.
Pileli etek nasıl hesaplanır?
Bunun için belimizin üç katı kumaşa ihtiyacımız var. Belimiz 70 cm ise 210 cm pileler ve bele gidiyor ve 1 m de etek boyuna. Ben 7 cm’lik pileler yaptım ve bunin için 210 cm olan yerden 7 cm, 14 cm, 7 cm aralıklarla işaretledim, 14 cm’ler 7 cm’lik pile oluyor ve 7 cm’ler de pilelerin arasında kalıyor.Milaj kağıdı ne işe yarar?
pelür kağıdından daha ağır, eskiz kağıdından ise daha yumuşak olan, yarı şeffaf iz sürme kağıdı * çeşididir. bazı kişiler pelür kağıdı ile karıştırır, yapılmaması gereken bir davranış biçimidir, çok yanlıştır. elinden dikis gelen annelerin patron cikarmak icin kullandiklari kagit.Pileli etek için kaç metre kumaş gider?
Pileli etek için kaç metre kumaş gider?Pileli etek için gerekli kumaş uzunluğu şu şekilde hesaplanır: Etek uzunluğu – 65 cm x 2 = 130 cm (2 genişlik). Üst ve alt kesimler için ödenekler 1.5 + 4 cm = 5.5 cm’dir.