AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Korona rapor parasi nereden alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Korona rapor parası nereden alınır?​

Rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

90 günlük prim süresi tamamlanmayan sigortalı rapor parası alabilir mı?​

90 günlük prim süresi tamamlanmayan sigortalı rapor parası alabilir mı?
Doğum Nedeniyle Alınacak Rapor Parası İçin 90 Günü Tamamlama Dolayısıyla istirahatin başladığı tarihte eğer 90 prim günü dolmamışsa, istirahat başladıktan sonra da 90 günü doldurmak mümkün olmadığından, bu durumdaki kadın sigortalı rapor parası alamaz.

Geçmişe dönük rapor parası alınır mı?​

Geçmişe dönük rapor parası alınır mı?
Devlet tarafından sağlanan ve unutulan destekleri almayan vatandaşlar için geriye dönük ödeme bulunuyor. Bunun için uygulanan yasal sınır 5 yıl. Memur, işçi, emekli milyonlarca kişiye yapılan o ödemeler… İş göremezlik ödeneğinden 3 ay primi yatırılmış tüm vatandaşlar yararlanabiliyor.

Raporlu olduğunda SGK primi ödenir mi?​

Ücret ödediği için de bu durumu SSK’ya bildirmek ve primlerini ödemek zorundadır. Yani, raporlu işçinin rapor süresince çalıştırılması yasaktır ama ücret ödenmesi yasak değildir. Tabi ücret ödenince de bu durum SSK’ya bildirilip primleri ödenmelidir.

Karantina rapor parası nereden alınır?​

Karantina rapor parası nereden alınır?

Istirahat parası almak için kaç gün sigortalı olmak lazım?​

Istirahat parası almak için kaç gün sigortalı olmak lazım?
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası’na göre hastalık halinde rapor parası için yapılan ödeme 3. günde başlamaktadır. Ancak hastalık halinde ödeme yapılması için getirilen 3 günlük süre şartı, uygulamada çeşitli tartışmalara neden olmaktadır.
Istirahat raporu parası almak için kaç gün gerekli?​
Alınan sağlık raporunun ne az 3 günlük olması gerekmektedir. Aksi takdirde 3 günden daha az olan raporlar için ödeme yapılmamaktadır. Rapor parası alan çalışanlar işvereninin alınan raporu SGK’ya iletmesinin ardından en geç 15 gün içinde PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılıyor.

Emanete alınan rapor parası nasıl alınır?​

Emanete alınan rapor parası nasıl alınır?
EMANETE ALINAN RAPOR PARASI NEREDEN ALINIR? Dilekçenizi vermeniz sonrasında 7 gün içerisinde rapor paranızı PTT şubelerinden alabilirsiniz. E-devlet üzerinden banka hesabı tanımladıysanız yine 7 iş günü içerisinde ödenek tanımlı banka hesabınızı aktarılır.

Rapor parası 2 ay içinde alınmazsa ne olur?​

Rapor parası 2 ay içinde alınmazsa ne olur?
Para, işçinin PTT hesabına yatırılır. Yatırılan paranın 2 ay içerisinde gidip alınması gerekir. Eğer 2 ay içerisinde işçi tarafından PTT’den alınmazsa SGK rapor parası tekrar SGK’ya iade edilebilr.

Çalışan rapor parasını işverene vermek zorunda mı?​

Bu ödemeden dolayı, 4857 sayılı İş Kanununda işçilere raporlu olduğu sürede işveren tarafından ücret ödenmesi gerektiğine dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla çalışana istirahatli olduğu günler için ücret ödemek veya ödememek işverenin isteğine bağlıdır.

Raporlu olunan günler emeklilikte sayılır mı?​

Raporlu olunan günler emeklilikte sayılır mı?
Rapor almak emekliliği etkiler mi konusunda cevap çok nettir, evet etkiler. Raporlu günler emeklilikte sayılmaz ve prim gün sayısı toplanırken raporlu günler hesaba katılmaz. Raporlu günler için işverenin kural olarak, ücret ödeme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple SGK prim günleri, eksik yatmak durumunda kalınacaktır.
 
Korona rapor parası nereden alınır?

Korona rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

90 günlük prim süresi tamamlanmayan sigortalı rapor parası alabilir mi?

90 günlük prim süresi tamamlanmayan sigortalı rapor parası alamaz. Doğum nedeniyle alınacak rapor parası için 90 günü tamamlama dolayısıyla istirahatın başladığı tarihte eğer 90 prim günü dolmamışsa, istirahat başladıktan sonra da 90 günü doldurmak mümkün olmadığından, bu durumdaki kadın sigortalı rapor parası alamaz.

Geçmişe dönük rapor parası alınır mı?

Geçmişe dönük rapor parası alınabilir. Devlet tarafından sağlanan ve unutulan destekleri almayan vatandaşlar için geriye dönük ödeme bulunmaktadır. Bu durumda uygulanan yasal sınır 5 yıldır. İş göremezlik ödeneğinden 3 ay primi yatırılmış tüm vatandaşlar bu ödemeden faydalanabilir.

Raporlu olduğunda SGK primi ödenir mi?

Raporlu olduğunda SGK primi ödenmesi gerekmektedir. Ücret ödenmesi yasak olmamakla birlikte raporlu işçinin rapor süresince çalıştırılması yasaktır. Raporlu işçinin ücret ödenmesi durumunda bu durum SSK'ya bildirilmeli ve primler ödenmelidir.

Karantina rapor parası nereden alınır?

Karantina rapor parası da diğer rapor paraları gibi işverenin SGK'ya bildirmesinin ardından PTT üzerinden çalışanın hesabına yatırılmaktadır.

Istirahat parası almak için kaç gün sigortalı olmak lazım?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası'na göre hastalık halinde rapor parası için yapılan ödeme 3. günde başlamaktadır. Ancak hastalık halinde ödeme yapılması için getirilen 3 günlük süre şartı uygulamada tartışmalara neden olabilmektedir.

Istirahat raporu parası almak için kaç gün gerekli?

Alınan sağlık raporunun en az 3 günlük olması gerekmektedir. 3 günden daha az olan raporlar için ödeme yapılmamaktadır. Rapor parası alan çalışanlar için işverenin alınan raporu SGK'ya iletmesinin ardından en geç 15 gün içinde ödeme yapılır.

Emanete alınan rapor parası nasıl alınır?

Emanete alınan rapor parası PTT şubelerinden veya e-devlet üzerinden tanımlı banka hesabınıza aktarılabilir. Dilekçenizi vermeniz sonrasında 7 gün içerisinde rapor paranızı alabilirsiniz. Eğer e-devlet üzerinden banka hesabı tanımladıysanız yine 7 iş günü içinde ödenek tanımlı banka hesabınıza aktarılır.

Rapor parası 2 ay içinde alınmazsa ne olur?

Rapor parasının 2 ay içinde alınmaması durumunda SGK'ya geri iade edilebilir. İşçinin PTT hesabına yatırılan paranın 2 ay içerisinde gidip alması gerekmektedir.

Çalışan rapor parasını işverene vermek zorunda mı?

4857 sayılı İş Kanunu'nda işçilere raporlu oldukları sürede işveren tarafından ücret ödenmesi gerektiğine dair hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla çalışana istirahatlı olduğu günler için ücret ödemek veya ödememek işverenin tercihine bağlıdır.

Raporlu olunan günler emeklilikte sayılır mı?

Raporlu olunan günler emeklilikte sayılmaz ve prim gün sayısı toplanırken raporlu günler hesaba katılmaz. Bu durumda işverenin genel olarak ücret ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır, bu sebeple SGK prim günleri eksik olabilir.
 
Geri
Üst