AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Korona bebekleri etkiler mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Korona bebekleri etkiler mi?​

Koronavirüs, doğum öncesi dönemde anneden, doğum sonrası dönemde ise bebeğe temas eden herkesten bulaşabilir. COVID-19 yani koronavirüs gebelik döneminde plasenta ile, doğum sırasında vertikal geçiş ile, doğum sonrası dönemde ise damlacık, temas ve fekal-oral bulaş yoluyla bebeğe bulaşabilir.

Bebeklerin üzerini örtmek gerekir mi?​

Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer gece üzerindeki battaniyeyi açıyorsa, battaniye yerine yine yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.

Bebeklerin ayaklarının altı neden öpülmez?​

Bebeklerin ayaklarının altı neden öpülmez?
Çocuklar ayaklarından öpülmez. Zira ayakları öpülen çocuk, hissettiği ‘anormal’ değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder. Böylesi çocuklar anne babalarının kardeşlerine yönelmesinden rahatsız olur. İlgiyi kaybetme kaygısı anormal derecede ilgi ile sevilmiş çocuklarda sıklıkla görülür.

Yenidoğan bebek cildi nasıl korunmalıdır?​

Yenidoğan bebek cildi nasıl korunmalıdır?
Yenidoğan bebek cildi halen tam olarak gelişmediği için doğumdan itibaren 1 aylık bebeklerde cilt bakımına özen gösterilmelidir. Bebeğiniz doğduğunda vücudu beyaz ve kremsi bir tabaka ile kaplıdır. Verniks kazeoza denilen bu maddenin, bebeğin vücut ısısını dengede tutmaya ve enfeksiyonlardan korumaya faydası vardır.

1 aylık bebek ne kadar uyur?​

1 aylık bebek ne kadar uyur? “Yenidoğan bebeğin çok uyuması normal mi?” diye merak edenler için cevap rahatlatıcıdır; Evet. 1 aylık bebek ne kadar uyur ve kaç saat uyur diye merak ediyorsanız, şunu söylemek gerekir ki, bebeğiniz günün büyük kısmını, 12-18 saatini uyuyarak geçirir.

Yenidoğan bebeğin emzirme sıklığı?​

Yenidoğan bebeğin emzirme sıklığı, günde ortalama 10-12 sefere denk gelir. Bebek bazen memede uyuyakaldığı için emzirme sıklığı konusunda aklınız karışabilir. O emzirmeyi tamamlamak için uyandırarak devam etmek ve öğünü tamamlamak sizin daha iyi takip etmenizi sağlar. İki emzirme arasında 3 saatten fazla süre olmamalıdır.

Yenidoğan bebeğin ilk banyosu ne zaman yapılır?​

Yenidoğan bebeğin ilk banyosu ne zaman yapılır?
Yenidoğan bebeğin banyosu ne zaman yaptırılır? Doğumdan sonra hastane dönüşünde bebeğinizin ilk banyosunu ne zaman yaptıracağınızı merak ediyor olabilirsiniz.
 
Koronavirüs, anne karnındaki bebeği ve doğum sonrasındaki bebekleri etkileyebilecek bir virüstür. COVID-19, gebelik döneminde plasenta aracılığıyla, doğum sırasında vertikal geçiş yoluyla ve doğum sonrasında ise damlacık, temas ve fekal-oral bulaş yoluyla bebeğe bulaşabilir. Bu nedenle hamilelik ve doğum sürecinde alınacak önlemler çok önemlidir.

Bebeklerin üzerini örtmek konusuna gelirsek, yünlü, polar ve kalın kıyafetlere gerek olmadığını söyleyebiliriz. Bebeklere uyurken çok kalın olmayan pamuklu bir battaniye yeterli olacaktır. Eğer gece üzerindeki battaniyeyi açıyorsa, yine yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.

Bebeklerin ayaklarının altının öpülmemesi konusuna gelince, bazı kültürel inanışlar ve psikolojik etkilerden dolayı ayaklarının altı öpülmemesi önerilebilir. Çocuk psikolojisi açısından, ayakların öpülmesiyle ilgili çeşitli görüşler vardır.

Yenidoğan bebeklerin cilt bakımı çok önemlidir. Yenidoğan bebek cildi henüz tam olarak gelişmediği için doğumdan itibaren 1 aylık bebeklerde cilt bakımına özen gösterilmelidir. Verniks adı verilen beyaz ve kremsi tabaka bebeğin cildini enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olur.

1 aylık bebekler genellikle günün büyük kısmını uyuyarak geçirirler. Bebeğinizin 12-18 saat uyuması normal kabul edilir. Emzirme sıklığı ise genellikle günde 10-12 sefer olabilir. Bebeğinizi uyandırarak emzirme sürelerini takip etmek ve her 3 saatten fazla ara vermeden emzirmek önemlidir.

Yenidoğan bebeğin ilk banyosu konusunda da dikkatli olmak gerekir. Genellikle doğumdan sonra bebeğin ilk banyosu hastane dönüşünde yapılabilir. Bebeğinizin ilk banyosu için doğru zamanı sağlık personeline danışarak belirleyebilirsiniz. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur.
 
Geri
Üst