Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
5 kilo kornişon
2 litre kaynar su
5 çay bardağı sirke
25 diş sarımsak
5 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu
6 adet şişe (1 litrelik)
6 adet yeni şişe kapağı
Kornişon Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şişeleri ve kapaklarını kaynar suda 15 dakika bekletip sterilize ettim.
Kornişonları güzelce yıkayıp doğradım. Şişelere pay edip aralarına sarımsak yerleştirdim.
Üzerine sirke ve kaya tuzu ilave ettim. Daha sonra üstüne kaynar su ilave edip kapaklarını sıkıca kapattım.
Serin ve karanlık bir yerde bekletip 15-20 gün sonra tüketebiliriz. Sağlık afiyet olsun
Kornişon Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 kilo kornişon
2 litre kaynar su
5 çay bardağı sirke
25 diş sarımsak
5 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu
6 adet şişe (1 litrelik)
6 adet yeni şişe kapağı
Kornişon Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şişeleri ve kapaklarını kaynar suda 15 dakika bekletip sterilize ettim.
Kornişonları güzelce yıkayıp doğradım. Şişelere pay edip aralarına sarımsak yerleştirdim.
Üzerine sirke ve kaya tuzu ilave ettim. Daha sonra üstüne kaynar su ilave edip kapaklarını sıkıca kapattım.
Serin ve karanlık bir yerde bekletip 15-20 gün sonra tüketebiliriz. Sağlık afiyet olsun
Kornişon Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı