AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kornişon Turşu, (Bugün Yaptım)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kornişon Turşu, (Bugün Yaptım) Tanımı İçin Gereçler
3 kilo kornişon
1 su bardağı kaya tuzu
1 buçuk su bardağı sirke
1 buçuk yemek kaşığı limon tozu
10 diş sanırsak
1 tatlı kaşığı pekmez,
1 küp şeker
Dereotu
3-4 tane karabiber
1 kahve fincanı sirke ruhu
İsteğe nazaran bir avuç süs biber

Kornişon Turşu, (Bugün Yaptım) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelik ile ,1 litre kaynatılmış soğutulmuş musluk suyu, içine sirke, tuz, limon tozu, pekmez, sirke ruhu ekleyip karıştıralım, bir kenarda beklesin.
Sarımsakları su dolu kaseye bırakalım kabukları kolay açılsın, kornişleri büyük bir leğen alıp, üzerini su ile dolduralım 2 saat beklesin, içi dolu oluyor.
2 saat sonunda, kornişleri sudan alıp yıkayalım, sarımsakları soyalım, 5 kiloluk bidon tabanına 2 diş sanırsak doğrayalım.
1 tutam dere otu ve karabiber bırakalım, kornişleri bir hoş dizelim ortada samursak ekleyelim.
Su karışımını döküp dere otu ile ağzını kapatalım, 2 saat ağzı açık kaldıktan sonra kapatalım, karşıt düz edelim.
20 gün sonra denetim edin.
Not; 1 litre su az gelirde ekleme yapın. Sirke ruhu bulamaz iseniz, üzüm şirketini 2 bardağa çıkartın.

20 gün sonra denetim edin tuzun cinsine nazaran baktınız tuzlu oldu korkmayın, suyu yarıya kadar boşaltın, sade su 1 bardak sirke ekleyin, 2 gün boyunca zıt düz edip sallayın tamam dır.

Kornişon Turşu, (Bugün Yaptım) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst