- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Körlük kitabının ana fikri nedir?
BİR METAFOR OLARAK KÖRLÜK Yazar, burada körlüğü bir metafor olarak kullanır. Asıl vermek istediği ana fikir, insanların duyarsızlığı, bencilliğine dikkat çekmektir. Gelişen olaylara kayıtsız kalan lümpen topluma sert bir eleştiridir.Körlük kitabının sonunda ne oluyor?
Son bölümdeyse, doktorun evine ulaşılır ve eski kurallar anımsanmaya, ve yeniden bir düzen kurulmaya girişilir. Son sahne ise belleğimize çıkmamak üzere kazınır! Salgın bitmiş ve herkes tekrar görmeye başlamıştır.Körlük (Portekizce: Ensaio sobre a cegueira), Nobel Edebiyat Ödüllü Portekizli yazar José Saramago’nun 1995’te yazdığı alegori, bilimkurgu ve psikolojik bir romandır. 1998 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi olan Jose Saramago’nun en ünlü romanlarından birisidir.
Körlük ne tür bir roman?
Körlük ne tür bir roman?RomanAlegoriKıyamet Sonrası Bilim KurgusuPsikolojik KurguKörlük/Türler
Körlük ve Görmek seri mi?
Körlük ve Görmek seri mi?1998 nobel edebiyat ödüllü jose saramagonun birbirinin devamı niteliğinde iki başyapıtı.
Körlük kitabı neden noktalama işaretleri?
En baştan söylemek istiyorum karakterlerin isminin olmaması (İlk Kör, Doktor vs. şeklinde bahsediliyor) ve nokta ve virgül dışında noktalama olmaması bana göre kitabı okumayı çok daha hızlı ve akıcı hâle getirmiş.Körlük kitabının devamı var mı?
Saramago sadece seçimlere indirgenmiş temsili demokrasi oyununu eleştirir. Körlük romanının devamı olan Görmek’te görme yeteneğini kazanarak uyanmış olan insanların yeni bir dünya kurma düşünü anlatır.Görme engelliler ne görür?
Görme engelliler ne görür?Bir insan, büyük boyutlardaki eşyaları ve insanları görme kabiliyetine sahip olabilir; ancak bunlar odak dışıdır. Yasal olarak kör olan bir insan renkleri görebilir veya belirli bir uzaklıkta odaklı olarak da görebilir. Diğer vakalarda renk keskinliği tamamen kaybedilebilir ya da görüş tamamen bulanıklaşabilir.
Körlük romanı gerçek mi?
Körlük romanı gerçek mi?Türkiye’deki bu serüveninin yanında ‘Körlük’ün sahiden bir Saramago efsanesi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Nobel Ödüllü yazarın en çok dikkat çeken eseri, bir gün herkesin başına gelebilecekmişçesine basit fakat çapıcı bir felaketin tasviri.