- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Körler nasıl telefon kullanıyor?
Görme engelliler dokunmatik telefonu nasıl kullanır? Android işletim sisteminde TalkBack, IOS işletim sisteminde ise VoiceOver adı verilen bir ekran okuyucu yazılım ile cihazı kullanabilirsiniz. Ekran okuyucular, ekrandaki öğeler için sesli açıklamalar üreten yardımcı teknoloji kategorisinde bir yazılımdır.Görme Engelliler neye ihtiyaç duyar?
Mesela görme engelli kişiler bilgisayar kullanabilirler, kullanabilmeleri için ekran okuyucu programlara ihtiyaç duyarlar.Görme yetersizliği ne demek?
Görme gücünün kısmen ya da tamamen yetersizliğinden dolayı, bireyin eğitim performansının ve sosyal uyumunun olumsuz yönde etkilenmesi durumudur.
Görme engelliler için telefon ayarı nasıl yapılır?
Önemli: TalkBack açıkken etkinleştirmek için tek dokunuş yerine iki kez dokunun.
- Cihazınızda Ayarlar’ı açın.
- Erişilebilirlik. TalkBack’i seçin.
- TalkBack’i kullan seçeneğini açın veya kapatın.
- Tamam’ı seçin.
Görme engelliler nasıl mesaj yazar?
Luis Braille 1809’da Fransa’da doğmuş ve küçük yaşta gözlerini kaybetmiştir. Resim kartonuna benzer kağıtlar üzerine kabartılmış noktalardan oluşan yazı, görme engelliler tarafından parmak uçlarıyla okunmaktadır. Altı nokta sisteminden oluşan bu yazıya ” Braille yazı” denilmektedir.Görme yetersizliği olan bireyler önemli oranda bilgiyi hangi yol ile öğrenir?
Optik sinir yoluyla beyindeki görme merkezine iletilir. Eğer gözün bütün bölümleri görevlerini yerine getiriyorsa iletilen bilgiler beyin tarafından yorumlanır ve görsel bir imgeye dönüştürülür.Görme yetersizliği olan bireyler bilgiyi hangi yolla öğrenir?
Okuma yazma etkinlikleri için görme engelliler özel araç-gereçler ve öğrenim teknikleri kullanılır. Bu kitaplar özel braille alfabesi ile yazılarak hazırlanmıştır. Görme engelliler öğrendiklerinin önemli bir bölümünü dinleme yoluyla kazanırlar.
Görme yetersizliği olan bireyler nasıl fark edilir?
Görme Yetersizliği
- Gözlerini ovalayabilir, nesneleri bulanık görebilir.
- Göze yakın iş yaparken kaş çatabilir, rahatsız olabilir.
- Göz kırpabilir.
- Gözleri çapaklanabilir.
- Işığa karşı normalden fazla duyarlı olabilir.
- Göz yanmasından yakınabilir, gözleri sulanabilir.
- Göz- göz kapağı altı kabuk bağlayabilir, şişebilir.