AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Körili Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Körili Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
2 tavuk göğüsü (700gr)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kuru soğan (ince doğranmış)
2 adet sarımsak (rende)
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 kutu krema (200ml)
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal (olmasada olur)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

Körili Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüsü kuşbaşı doğranıp sıvı yağ ile sotelenir.
Tereyağ, sarımsak ve soğan ile 1-2 kavrulur baharatlar elenir.
Un serpiştirip kokusu çıkana kadar kavrulur.
Süt ve krema ek edilip kaynamaya bırakılır.
4-5 dakika orta ateşte uygunca kıvam alan körili tavuk hazırdır. Afiyetle Not: dilerseniz pişerken 1 yemek kaşığı labne ek edebilirsin çok hoş oluyor
Körili Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst