Koridor genisligi kac cm olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Koridor genişliği kaç cm olmalı?​

Resmi ve umumi binalarda koridor genişliği en az (2.00) m. olup koridor uzunluğu (20.00) m.’yi geçtiği takdirde genişlik en az (2.50) m. olacaktır.

Okul koridoru kaç m?​

KORİDORLAR ve KAPALI TENEFFÜS HOLLERİ:  Bir tarafı derslik olan koridorlarda koridor genişliği en az 2.50 m. ve iki tarafı derslik olan koridorlarda koridor genişliği en az 3.00 m. olmalı, koridor uçları mekânlarla veya yangın merdiveni ile kapatılmamalıdır.
Apartman girişi kaç cm olmalı?
Bina girişleri ve rampalarına ilişkin esaslar Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Yönetmelik gereğince bina giriş koridoru genişliği, ana merpene ve asansöre ulaşıncaya kadar dış kapı genişliğinden az olmamak koşuluyla umumi binalarda en az 2.20 metre, diğer binalarda ise en az 1.50 metre oluyor.
Okul sırasının boyu kaç metre?
Tek Kişilik Okul Sırası Ölçüleri

Okul bahçesi en az kaç metrekare olmalı?​

İlkokul, ortaokul, ortaöğretim ve özel eğitim okulları; kullanım hakkının tamamı okula ait olan ve okul binasının alanı dışında her bir öğrenci için en az 2 metrekare olmak koşuluyla en az 500 metrekare bahçesi bulunan müstakil binalarda açılabilecek.

Bina girişi kaç metre olmalı?​

İmar kanunu bina cepheleri hükümlerine göre ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde veya bir parselde olup blok yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların bina cephesi en fazla 40.00 metre olmalı…
Sıranın boyu kaç cm?
SIRA YÜKSEKLİĞİ : İlköğretim tipi için 70 cm. lise tipi için 75 cm. yüksekliğindedir.
Sıranın uzunluğu ne kadardır?

Bir okul kaç m2 olmalı?​

Bakanlığın yönergesine göre ilköğretim okullarında sınıf büyüklükleri en az 48 m2 olarak belirlenmiştir. Bu ölçüler devlet okullarında 40, özel okullarda 24 öğrenci kapasitesine göre belirlenmiştir.

Bina cephesi en az kaç metre olmalı?​

Madde 13- (Başlığıyla birlikte değişik:RG-2/9/1999-23804) İfraz suretiyle elde edilecek parsellerin genişlikleri (20) m.den, parsel derinlikleri (30) m.den az olamaz. Bina cephesi konutlarda ve işyerlerinde minimum (6.00) m. olup blok uygulamalarında (40.00) m.yi aşamaz.

Geri