Kori soslu tavuk

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yaprak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Y

Yaprak

Kori soslu tavuk tarifi
 
Kori soslu tavuk tarifi
Kori soslu tavuk tarifi oldukça lezzetli bir yemektir. İşte tarifi:

Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı taze veya kuru kişniş
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım limonun suyu
- Tuz

Yapılışı:
1. Tavuk göğüslerini yıkayıp kurulayın ve isteğe bağlı olarak küçük parçalara kesin.
2. Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve tavukları ekleyerek her iki tarafını da güzelce kızartın. Ardından tavukları bir kenara alın.
3. Aynı tavada ince doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları soteleyin.
4. Soğanlar hafif pembeleşince taze veya kuru kişnişi, toz kırmızı biberi, toz zerdeçalı, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyin. Karışımı biraz karıştırın.
5. Hazırladığınız sosun üzerine tavukları ekleyin ve tavukların her tarafının iyice sosla kaplanmasını sağlayın.
6. Tavukların üzerine bir limonun suyunu sıkın ve karışımı biraz çevirin.
7. Tavukları soslu bir şekilde 10-15 dakika kadar pişirin, üzeri kızarana kadar arada karıştırarak pişirin.
8. Kori soslu tavukları sıcak servis yapın. Yanında pilav veya salata ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!
 
Geri
Üst